calarie-sport-de-lux

Concursurile de echitatie reprezinta unul din cele mai competitive si mai profitabile sporturi din toata lumea. De la calarie, rodeo, sarituri si dresaj, caii pot face o multime de lucruri care sa aduca bani oamenilor. Dincolo de aspectul sportiv, caii de rasa reprezinta o afacere destul de profitabila extraordinara si, cu toate ca exista unele dezbateri asupra naturii detinute de animale in cadrul sportului- privind abuzul sau maltratarea acestor- caii au ridicat dezbateri si controverse in lumea echitatiei, fiind o cultura vazuta ca una extrem de civilizata.

Intr-adevar, atunci cand sunt implicati miliardari sau membri ai familiilor roiale si se investete destul de mult in sporturile cu cai, cu siguranta ne lasa impresia ca un asemenea sport este unul foarte important, nu-i asa? In realitate, atunci cand ne uitam la preturile celor mai scumpi cai din lume care au fost vanduti vreodata, oricarui om din lume ii fuge mintea intr-o anumita directie: echitatia este cel mai luxos sport din lume. Ei bine, aceasta concluzie apare ca rezultat la preturile ridicol de mari la care au fost vanduti niste cai- unii dintre acestia au trait o viata lunga in schimb ce altii, din pacate, au murit la scurt timp dupa ce au fost cumparati.

Cei mai scumpi cai din lume

Plavius- 9.2 milioane de dolari. Cumparat in anul 2006 de catre Godolphin Racing si detinut de catre Vice Presedintele Emiratelor Arabe Unite, calul Plavius nu a ajuns la asteptarile care au venit odata cu pretul exorbitant. Calul, in varsta de noua ani are un record in cariera si a castigat sume ce totalizeaza pana la 41.000 de dolari.

Jalil- 9.7 milioane de dolari. Nascut in Kentucky in anul 2006, Jalil a fost vandut in anul 2006 catre Godolphin Racing. Sa spunem ca este o investitie mai buna decat cea anterioara, insa a ajuns sa termine pe locul sase in cadrul unui concurs cu o importanta maxima. Jalil s-a „retras” in anul 2008, dar a reusit sa castige Maktoum Challenge Stakes, totalizandu-si veniturile la peste 300.000 de dolari.

Meydan City- 11.7 milioane de dolari. Acest cal a fost vandut in cadrul unei licitatii la pretul de 11,7 milioane de dolari. Din pacate, Meydan City continua trend-ul conform caruia este un cal extrem de scump si care este o rusine pentru cursele de cai. Acestea fiind spuse, Meydan City a castigat, in total, un venit de 1360 dolari de-a lungul carierei sale.

Fusaichi Pegasus- 70 de milioane, devenind, astfel cel mai scump cal din lume. Cel mai scump cal vandut vreodata este Fusaichi Pgasus, care a castigat concursul din Kentucky in 2000. Mai impresionant decat atat, Fusaichi Pegasus a castigat peste 1 milion de dolari in timpul carierei sale, obtinand titlul de cel mai scump cal din lume chiar in anul 2000.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *