ochi

Uita de LSD: ochii reprezinta noua modalitate de a deveni ”high”. Bineinteles, nu vorbim de faptul ca trebuie sa-i consumam, ci mai degraba de privirea intensa in ochii altcuiva pentru o perioada mai lunga de timp. Aparent, acest lucru poate determina ca oamenii sa intre intr-o stare modificata a constiintei.

Aceasta descoperire interesanta a fost realizata de catre omul de stiinta Giovanni Caputo de la Universitatea Urbino din Italia, insa acesta nu se afla la primul studiu de acest gen. Cu cativa ani in urma, cercetatorul a recrutat 50 de voluntari si i-a rugat sa isi priveasca reflexiile intr-o oglinda timp de 10 minute, intr-o camera foarte slab luminata. Pentru multi dintre participanti, a fost nevoie de mai putin de un minut pana sa inceapa sa se simta mai ciudat.

Iluzia fetei ciudate

Fetele lor au inceput sa se deformeze si sa se schimbe, luand aspectul unor animale, monstri sau chiar a unor membri decedati ai familiei – fenomen cunoscut si sub numele de ”iluzia fetei ciudate”. Dar se pare ca acelasi efect ciudat este chiar si mai dramatic atunci cand oglinda este inlocuita cu o persoana adevarata.

Astfel, Caputo a realizat, de aceasta data, un experiment pe 40 de oameni si i-a grupat in perechi. Fiecare pereche a fost asezata pe scaune intr-o camera mai slab luminata, pozitionati la un metru distanta unul fata de celalalt. Astfel, senzatiile simtite de participanti au fost descrise de simptome de distorsionare. In mod interesant, omul de stiinta a descoperit ca aceste simptome au fost corelate cu deformarea faciala, si nu fata de aspect sau fete ciudate. Acesta a ajuns la concluzia ca astfel de halucinatii pot fi o consecinta a unei lipse de stimulare senzoriala.

Inca mai avem de invatat destul de multe despre acest fenomen ciudat, si se pare ca, ar fi interesant sa aflam de ce aceste halucinatii au loc abia in momentul in care lumina este slaba. Cu toate acestea, lumina slaba nu ar putea fi singurul factor care ar putea determina aparitia simptomelor ciudate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *