loc de munca

Pana acum cativa ani, locul de munca era privit precum un mediu sobru, in care se desfasurau doar activitatile specifice muncii. Rutina de 5 zile de munca pe saptamana, timp de 8 ore zilnic, era respectata, insa nu exista decat prea putina distractie in timpul celor 40 de ore de program. Cu cat au evoluat conceptiile, cu atat s-a dezvoltat si mai mult ideea ca un loc de munca mai distractiv duce si la o crestere a productivitatii.

Avand aceste lucruri in minte, se poate spune cu siguranta un lucru: activitatile de zi cu zi la programul de munca pot sa provoace stres mental cat si fizic. Scaderea moralului angajatului este inevitabila, astfel trebuie cautate metode eficiente de a face locul de munca mai putin stresant. Cateva astfel de metode enumeram in continuare.

1. Salut. Chiar si un simplu salut de dimineata poate face mediul de lucru mai placut. Se imprastie o atitudine pozitiva, se promoveaza o intelegere si o colaborare mai buna intre colegi. Din acest motiv salutul nu trebuie sa lipseasca la un loc de munca cu coeficient de stres scazut.

2. Aprecierea realizarilor. Trendul actual in organizatii sta in rasplata pe merit a angajatilor. Mai exact, acestia vad, pe langa recompensele financiare, o apreciere din partea angajatorului. Poate fi o strangere de mana, o felicitare verbala sau in scris, un sir de aplauze de la toti cei implicati in proiect. Aprecierea face diferenta.

3. Daca primele doua aspecte tin de eticheta la munca sau de angajator, urmatoarele tin strict de angajat. A juca diverse jocuri in echipa in timpul pauzelor, a manca impreuna sau a asculta muzica in timpul programului fara ca aceasta sa distraga atentia reprezinta alte elemente ce pot face locul de munca mult mai distractiv si mult mai putin stresant.

4. Decoreaza-ti biroul. Spatiul in care lucrezi poate sa iti reflecte la randul sau personalitatea. Nu este neaparat ca doar locuinta sa fie amenajata dupa bunul tau plac – si biroul poti sa il accesorizezi, chiar in functie de anotimp, de evenimente viitoare sau de propriul tau stil. Cu toate acestea, nu incarca biroul cu prea multe decoratiuni. In unele organizatii acest lucru este privit ca o lipsa de seriozitate.

Lista cu modalitati creative de a face locul de munca mai distractiv ar putea continua la nesfarsit. Cert este insa un singur fapt: nimeni nu isi doreste in ziua de astazi sa lucreze intr-un mediu stresant. Fiecare poate gasi un mod prin care locul de munca sa fie transformat in unul mai placut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *