productivitate

Cu totii am vrea sa stim care este secretul pentru a fi mai productiv. Cu totii avem persoane care ne uimesc: reusesc sa rezolve foarte multe lucruri intr-o perioada foarte scurta de timp. Pe undeva prin subconstient avem puterea de a deveni acele persoane, iata in continuare cateva sfaturi ce pot ajuta pe oricine sa isi creasca productivitatea.

1. Ia fiecare lucru pe rand. Un principiu simplu si usor de pus in practica. Odata ce ai inceput o sarcina, un task, orice tine de ceea ce ai tu de facut, nu te opri pana nu l-ai dus la bun sfarsit. Evita sa lasi ceva deja inceput deoparte pentru a reveni mai tarziu, pentru ca vei pierde doar timp.

2. Fa-ti liste. Pot fi de foarte mare ajutor. Fie la inceput de zi de munca, pentru ziua in curs, fie la finalul zilei, pentru ziua urmatoare, stabileste-ti o lista cu lucrurile pe care le ai de facut. In acest fel te vei organiza mai bine.

3. Programeaza. Foloseste-te de calendar, de intervalele orare dintr-o zi, pentru a-ti planifica toate sarcinile pe care le ai de indeplinit. Pe cat posibil, respecta deadline-urile, pentru ca daca vei trece peste timpul alocat pentru rezolvarea unui task, iti va intarzia automat alte task-uri si nu iti doresti sa te confrunti cu stresul suplimentar cauzat astfel.

4. Prioritizeaza. Poate fi mai usor de zis decat de facut. Recomandarea este ca de fiecare data sarcinile mai dificile sau cele care sunt mai urgente sa fie rezolvate primele. Pe masura ce iti faci listele anterior mentionate si programezi, stabileste si o ierarhie in rezolvarea fiecarui aspect in parte. Pe masura ce rezolvi task-urile mai importante, te vei simti si mai eliberat si vei putea sa te concentrezi pe aspectele care trebuie la randul lor rezolvate, insa nu atat de urgent.

5. Deleaga. Uneori lista de prioritati pe care ti-o intocmesti poate fi extrem de incarcata. Trebuie sa fii constient ca nu poti sa faci totul de unul singur, astfel stabileste de la bun inceput ceea ce poti sa rezolvi, iar pentru celelalte lucruri deleaga altora responsabilitatea. Nu poti deveni productiv daca alergi peste tot incercand sa le rezolvi pe toate. Daca iti doresti sa fii productiv, trebuie sa faci lucrurile potrivite si sa iti organizezi corespunzator timpul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *