service-termopane.net

In zilele noastre termopanele nu mai sunt un moft sau o moda, ci au devenit o reala necesitate. Costurile nu mai sunt atat de ridicate ca si la inceputuri, la aparitia lor pe piata romaneasca. Intr-adevar asta era o restrictie, nu oricine isi permitea sa isi puna geamuri termopan, dar acum exista solutii rentabile pentru oricine.

Exista cateva lucruri de care trebuie insa tinut cont in momentul in care te hotarasti sa schimbi tamplaria si ferestrele. In primul rand trebuie sa ai in vedere ce nevoi ai: poate ca nu iti permiti sa inchizi cu termopan si balconul si sa pui si la dormitor, sufragerie si bucatarie tot geamuri termopan. Stabileste-ti intai prioritatile.

In al doilea rand trebuie sa tii cont de bugetul pe care il ai disponibil, pentru a vedea pentru cate geamuri poti face modificarea. Prioritatea sunt cele la care ai probleme: ferestrele in jurul carora se formeaza mai mult condens si igrasie, adica baia si bucataria, eventual si balconul – daca este o prelungire a bucatariei.

Tine cont de asemenea si de materialul din care va fi confectionata tamplaria. Ai la dispozitie destul de multe optiuni, de la tamplarie PVC pana la cea din aluminiu sau aluminiu innobilat, lemn stratificat sau nobil. Diferenta sta aici inca odata in pret. Varianta cea mai rentabila este tamplaria din PVC sau aluminiu.

De asemenea trebuie sa fii atent si la sticla din care sunt realizate geamurile. Un termopan bun are doua sau trei straturi de sticla, vidate sau intre care se plaseaza gaze rare, acest lucru ajutand la un transfer termic mai redus – se va pierde mult mai putina caldura si costurile cu incalzirea in sezonul rece vor fi automat diminuate.

La fel ca si materialele din care este realizata tamplaria, accesoriile si feroneria nu trebuie ignorate. Aici ma refer la plase de insecte, la sistemele de deschidere si la toate elementele de feronerie – si acestea trebuie sa fie de calitate. De asemenea trebuie sa te asiguri ca firma de la care le cumperi nu este vreun fel de intermediar, pentru ca altfel vei avea destul de mari batai de cap cautand o firma de reparatii termopane. Cel mai bine este sa cumperi direct de la producator si sa ai montaj si garantie asigurate sau chiar eventuale reparatii.

Investitia in geamuri termopan se merita, chiar daca in prima faza par prea costisitoare. Cheltuiala se amortizeaza in special in perioada rece, cand caldura este pastrata mai mult in interior prin izolarea termica sporita data de termopane. De asemenea zgomotele exterioare sunt reduse considerabil, vei putea astfel sa dormi mai linistit fara sa tresari la fiecare sunet pe care il auzeai inainte la geamurile vechi.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *