beat

Baturile alcoolice sunt minunate, mai ales atunci cand sunt consumate cu limita. Insa, un consum peste masura de alcool poate da nastere la unele probleme: probabil te-ai confruntat si tu cu oameni beti care erau destul de agresivi. Ei bine, acest comportament de nemernic se datoareaza geneticii- sustin oamenii de stiinta.

Pentru cei care devin persoane complet nesimtite atunci cand beau alcool, oamenii de stiinta au descoperit ca exista o scuza legitima. Recent, cercetatorii de la Universitatea din Helsinki au descoperit ca a fi nemernic atunci cand esti beat este, de fapt, vina geneticii. Asa numita „gena- nemernic”, aceasta este cea care cauzeaza un comportament compulsiv.

Gena HTR2B

Ei bine, oamenii de stiinta au realizat un studiu asupra genei HTR2B- gena responsabila pentru producerea de serotonina. Astfel, acest receptor este rsponsabil de transmiterea receptorului serotoninei neuronale, iar serotonina contribuie la sentimentul de bunastare si fericire. De exemplu, aceasta este eliberata in organism dupa un orgasm. Insa, serotonina are mai multe functii, iar la aceasta ora se crede ca neurotransmitatorul este responsabil pentru reglarea starii de spirit, apetitului si somnului.

Deci, asa numita gena HTR2B este cea responsabila pentru comportamentul nesimtit? Ei bine, oamenii de stiinta au descoperit ca o mutatie specifica a genei HTR2B- asa zisa HTR2B Q20- este cea care ne face sa fim nemernici odata ce consumam alcool, fiind cea care da nastere comportamentului compulsiv atunci cand bem. Conform cercetarilor, astfel de comportamente sunt descrie de izbucniri isterice, agresiune fizica si de limbaj.

Astfel, oamenii de stiinta au realizat un studiu in acest punct de vedere si au descoperit ca subiectii testati care aveau aceasta gena specifica au dat dovada de un comportament excesiv atunci cand au consumat alcool, comparativ cu cei care nu detin aceasta mutatie. Astfel, 40% din subiectii care detineau „gena- nemernic” au dat dovada de un comportament isteric dupa un consum excesiv de alcool. Data viitoare cand te imbeti si iti dai seama ca reactionezi gresit, poti da vina pe genetica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *