laptop

Este foarte important sa ai cateva lucruri in minte in momentul in care te decizi sa cumperi un laptop. Achizitia poate fi o adevarata provocare, intrucat exista pe piata o gama variata de modele din care poti sa alegi. Cum poti lua decizia cea mai potrivita este o intrebare la care multi cauta raspuns. Trebuie sa faci o analiza a ceea ce ai nevoie, trebuie sa tii cont si de buget, dar si de specificatii. Sa vedem in continuare cei cativa factori de care trebuie sa tii cont in momentul in care cumperi un laptop.

Procesorul – determina viteza cu care laptopul functioneaza. Aici trebuie sa te gandesti cum vei folosi laptopul. Exista diverse tipuri de laptopuri din care poti alege, care folosesc tehnologie AMD sau Intel pentru procesoare. Daca vei folosi laptopul pentru aplicatii grafice, editare video sau ceva mai complex, va trebui sa mergi pe varianta i7 pentru o viteza de procesare mai buna.

Hard disk-ul – aici depinde de utilizarea personala. Daca vei folosi laptopul pentru filme, muzica si jocuri, vei avea nevoie de cel putin 320 sau 500 GB de spatiu. In cazul in care vei folosi laptopul doar pentru proiectele pentru scoala, liceu sau facultate, pentru navigare pe internet, iti vor fi suficienti doar 120 sau 160 GB.

RAM – pentru un laptop ce va fi utilizat intr-un mod simplu, fara solicitare de prea multe resurse, 1 GB de memorie RAM se dovedeste a fi suficient. Pentru o utilizare mai eficienta a resurselor, pentru o gestionare mai rapida a datelor de pe hard-disk, recomandarea este cautarea unui laptop cu memorie RAM intre 2 si 4 GB.

Placa video si display-ul sunt alti doi factori de care trebuie sa tii cont. O placa video dedicata va oferi o experienta mai buna pentru gaming, pentru vizualizarea de videoclipuri si altele. Marimea display-ului si rezolutia ce o suporta sunt alte doua caracteristici care trebuie luate in considerare.

Ultimul dar nu cel din urma aspect este durata de viata a bateriei. Cu cat este mai indelungata perioada in care laptopul rezista pe baterie fara a fi conectat la o sursa de alimentare, cu atat mai bine. In medie un laptop care are o autonomie de minim 4 ore este util pentru oricine. Tinand cont de toate aceste elemente, veti putea restrange cautarea pentru a putea alege exact modelul de laptop dorit, cu specificatiile impuse de nevoi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *