vanzarivanzari

Joburile in vanzari sunt printre cele mai solicitante si nu oricine e potrivit pentru asa ceva. O slujba in vanzari are multe provocari, intrucat trebuie sa dai tot timpul tot ce e mai bun din tine pentru a castiga un client. De asemenea jobul in vanzari vine si cu neajunsul de a primi refuzuri in majoritatea cazurilor. Daca te cramponezi de aceste refuzuri nu vei putea progresa in domeniul vanzarilor. Chiar si un client care te-a refuzat poate fi castigat ulterior, dupa ce ti-ai imbunatatit tehnicile de vanzare si ai reusit sa ii prezinti propunerea intr-un mod mai atragator. Pentru ca un vanzator sa fie bun trebuie sa aiba cunostintele necesare, trebuie sa prezinte intr-un mod atractiv produsul sau serviciul pe care trebuie sa il vanda, trebuie sa aiba abilitati de negociere si de a convinge clientul, daca vrea sa supravietuiasca pe aceasta nisa.

Cele mai frecvente greseli sunt facute de cei incepatori. In continuare vom enumera cateva din acestea.
Oferirea de informatii irelevante – cei neexperimentati in vanzari fac adesea greseala de a prezenta multe detalii care nu sunt necesare, astfel clientul este bombardat cu o supradoza de informatii care il pot lasa confuz; in loc sa identifice nevoile specifice clientilor, ajung sa ofere informatii mult prea detaliate si care nu sunt necesare in acel moment clientului. Incepatorii in vanzari trebuie sa invete sa asculte clientul, inainte de a detalia complet oferta.

De multe ori cei aflati la inceputul carierei in vanzari fac greseala de a uita cat de importanta este legatura formata cu clientul. Este bine cunoscut faptul ca in momentul cand se negociaza o tranzactie, discutia trebuie sa fie purtata cu cineva de incredere, cu care clientul se simte confortabil. Fara o relatie si o legatura de acest tip devine dificila discutia despre implicatiile ofertei. Majoritatea agentilor de vanzari incepatori fac greseala de a considera clientii drept niste cumparatori simpli, incearca sa le vanda cat mai repede si aceasta graba ii poate indeparta. Stabilirea unei relatii cu potentialul client si tratarea acestuia ca un partener de afaceri il va face sa accepte mai usor ceea ce vanzatorul are de spus.

Alte greseli frecvente sunt pregatirea insuficienta, si de asemenea disperarea pe care o poate simti clientul din partea vanzatorului il poate indeparta. E bine sa stabilesti un termen limita pentru ca acel client sa nu ajunga sa spuna „ma mai gandesc”, dar stabilirea acestui termen nu trebuie facuta ca si cum ar depinde viata sa de aceasta. Vanzatorii tineri si neexperimentati isi bazeaza intreaga oferta pe pretul final, desi doar o minuscula parte a companiilor pun accent pe buget, majoritatea dorindu-si produse si servicii de calitate, indiferent de costurile implicate.

Acestea ar fi cateva greseli uzuale comise de cei noi in domeniul vanzarilor, si desi acestia sunt predispusi, nu doar ei, ci si cei experimentati se impiedica de ele. Toata lumea greseste, important e sa invatam din greseli si sa ne perfectionam.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *