Un site prost realizat poate sa elimine din start orice sansa de succes pe partea de online. Acelasi lucru este valabil si pentru folosirea gresita a aplicatiilor si diverselor formulare. Promovarea improprie sau insuficienta este de asemenea o greseala de evitat in e-commerce. Printre alte astfel de greseli se mai numara si urmatoarele.
- Nealocarea unui buget suficient. Chiar daca deschiderea unui magazin online este mult mai putin costisitoare decat a unuia fizic, tot trebuie alocat un buget suficient.
- Pentru succes pe partea de online este necesar si un design de calitate, cu unelte si instrumente, aplicatii care sunt de absoluta necesitate. Exista inca destul de multe site-uri neprofesionale din punct de vedere al designului si structurilor, astfel de site-uri au considerabil diminuate sansele de succes.
- O imagine spune cat o mie de cuvinte – imaginile cuprinse in site trebuie sa fie de buna calitate. Un fapt constatat in urma cercetarilor este ca fotografiile de produse prost realizate scad si numarul vanzarilor de pe site.
- Fara cumparatori site-ul nu isi are rostul. Mult prea des site-urile de e-commerce si afacerile de pe acest sector esueaza dintr-un simplu motiv: nu reusesc sa atraga suficient trafic. Fara trafic pe site, vizitatorii sunt mult mai putini iar vanzarile scad dramatic.
- Intrarea pe o piata foarte competitiva este de asemenea o greseala de evitat. Chiar daca concurenta este prezenta peste tot, uneori este foarte greu sa te faci cunoscut cand pe piata exista deja branduri cu renume. Astfel piata pe care se intra trebuie studiata si inteleasa complet pentru cele mai bune sanse de reusita.
E-commerce-ul este viitorul, iar pentru ca o afacere sa poata avea succes pe acest sector, se impune evitarea greselilor anterior mentionate. La fel ca orice alta investitie, cea intr-un magazin online sau intr-un site ce activeaza pe sectorul e-commerce are nevoie de un studiu al pietei pentru o buna desfasurare ulterioara.