fotografie

Fie ca e in stadiu de hobby, ori practici asta pentru a-ti expune talentul intregii lumi, arta fotografica se loveste la randul sau de unele momente de lipsa de inspiratie. Iti place sa fotografiezi foarte mult, insa uneori pur si simplu nu stii ce anume. Poate te-ai plictisit de aceleasi subiecte fotografiate si vrei sa incerci ceva nou, insa nu stii de unde sa incepi. In oricare din aceste cazuri, urmatoarele idei iti vor fi de ajutor.

Daca te-ai specializat in fotografii statice, poate ca e timpul sa incerci si niste fotografii de actiune. Ochiul uman nu are uneori puterea sa perceapa toate detaliile din cadrul unei actiuni in desfasurare, iar imortalizarea acestor tipuri de detalii poate fi mai mult decat satisfacatoare.

Incearca facilitatea zoom. Poate ca ai restrictionat aceasta optiune doar pentru portrete sau pentru anumite peisaje. Incearca si pentru alte tipuri si stiluri de cadre, vei ramane uimit atat de detaliile obtinute cat si de diversitatea oferita.

Fotografie monocromatica – multi merg cu gandul direct la fotografie alb-negru, insa fotografie monocromatica inseamna mult mai mult de atat. Daca nu iti gasesti inspiratie, incearca sa fotografiezi si in modul sepia, sau in tonuri de verde, rosu, violet sau oricare alta culoare iti permite dispozitivul.

Din nou, daca ai ramas fara inspiratie pentru fotografii, poti sa incerci sa fotografiezi acelasi subiect, acelasi cadru – de preferat unul exterior – in diferite momente ale zilei. Modul in care cade lumina pe diverse obiecte, umbrele si tonurile de culoare iti vor oferi o cu totul noua perspectiva – chiar si fotografiile nocturne iti pot diversifica portofoliul.

La fel ca si oricare alt hobby, fotografia trebuie exersata indelung pentru perfectionare. Chiar daca in unele momente ramai fara inspiratie si nu mai stii ce sa mai fotografiezi, incearca una din tehnicile enumerate mai sus si vei putea sa iti imbogatesti atat tehnica fotografica dar si colectia de instantanee reusite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *