aquavilla.ro

Indiferent ca este vorba de turisti romani sau straini, persoanele care doresc sa isi petreaca concediul in Romania gasesc enorm de multe locuri de vizitat. Ce destinatii ar putea fi alese pentru un concediu cat mai placut sau care ar fi obiectivele principale pe care le cauta atat strainii cat si romanii vedem in continuare.

O vizita in Bucuresti se impune pentru oricine nu a reusit sa ajunga, fie ca e vorba de straini sau romani. Exista cateva obiective de vizitat – Casa Poporului, Centrul vechi, parcul Herastrau, parcul Cismigiu – insa pot fi vazute aici si biserici si manastiri din perioada medievala, arhitectura veche precum si stiluri moderne demne de orice capitala europeana.

Muntii Carpati – oricine a ajuns pentru prima data in Romania, sau chiar si locuitorii (multi dintre ei probabil nu au vazut frumusetile intregului lant muntos) poate sa isi organizeze un sejur in care sa parcurga asa-numitii „Alpi Transilvaneni”.

Castelele medievale sunt de asemenea obiective de bifat intr-un traseu turistic si de ce nu chiar intr-un concediu. Pelesul, Branul, Ruinele de la Poenari si multe alte asezari si castele cu aspect medieval pot fi gasite ca destinatii ideale.

Zona Maramuresului nu poate sa fie trecuta cu vederea. Obiceiurile, traditiile, portul popular, viata rurala dar si frumusetile incredibile ale naturii sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie vizitata.

Orasele transilvanene trebuie incluse de asemenea intr-un traseu. Un turist care ar vrea sa isi petreaca un concediu in Romania si ar vrea sa viziteze tot ar trebui sa isi programeze vreo trei concedii daca ar vrea sa vada tot, sau sa traiasca aici pentru o perioada. Dintre orasele transilvanene cele mai cautate de turisti enumeram Brasov, Sighisoara, Cluj, Sibiu, insa toate merita vizitate.

Dintre toate ideile de petrecere a concediului, una se remarca: o vacanta in Delta Dunarii se poate transforma intr-o amintire de neuitat pentru oricine. Sunt organizate excursii Delta Dunarii, sau pot fi sejururi programate individual, cert este ca frumusetea rezervatiei biosferei din tara noastra atrage pe absolut oricine. Peste 300 de specii de pasari pot fi gasite aici, precum si peste 1200 de specii de arbori si plante alaturi de un pamant ce se reinnoieste constant.

Manastirile Bucovinei sunt o alta idee de destinatie de concediu – pentru cine nu le-a vazut deja. Chiar daca o vizita la fiecare dintre ele poate sa dureze, cu siguranta se merita.

Acestea sunt doar cateva idei pentru un concediu petrecut in Romania. Poate ca unii au uitat sau nu constientizeaza acest lucru, insa nu este neaparat sa iti petreci concediul in afara tarii – exista si aici optiuni foarte bune pentru relaxare, turism, agrement sau orice altceva tine de petrecerea timpului liber.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *