Idei moderne pentru decorarea bailor mici

baie mica

Daca baia pe care o ai in locuinta este una de dimensiuni reduse – cam acesta este cazul in majoritatea apartamentelor la bloc – trebuie sa eficientizezi si sa maximizezi utilitatea spatiului in asa fel incat sa faci baia sa para cat mai spatioasa. Cateva recomandari in acest sens iti oferim in continuare.

Doar daca ai o baie uriasa acasa nu iti vei dori sa pastrezi linii minime in ceea ce priveste designul. Planul intregii bai nu trebuie sa fie unul incarcat din punct de vedere al decorarii. De preferat este sa pastrezi linii simple, minimaliste, moderne, sa ramana in decor doar lucrurile esentiale. Foloseste linii geometrice simple in cadrul carora sa incadrezi si oglinda, suportul pentru prosoape, chiuveta si celelalte aparate sanitare. Daca spatiul este restrans, poti sa renunti la ideea de a plasa o cada ovala in baie si sa optezi pentru una alungita sau chiar pentru o cabina de dus.

O alta modalitate de a face baia sa para mai mare decat este de fapt ar fi sa o decorezi in asa fel incat sa para naturala, sa para ca mediul exterior se transpune si in interior. Poti pune tapete de tipul celor imprimate 3D cu peisaje naturale, pentru a oferi impresia unui spatiu mai mare, sau daca amplasamentul iti permite poti instala in baie si cateva ghivece de flori sau alte plante.

Pentru a oferi baii un aspect mai luminat si mai spatios, trebuie sa o si luminezi corespunzator. O baie moderna cu un design intr-un stil minimalist trebuie sa fie si iluminata eficient. Pe cat posibil este de preferat lumina naturala, iar in cazul in care baia nu are ferestre sau are doar o fereastra mica poti inlocui lumina naturala cu becuri ce imita lumina soarelui. Chiar daca este o baie mica, nu trebuie sa fie una in care nu te simti confortabil. De aceea trebuie sa te asiguri ca eficientizezi spatiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *