papuci zumba

Pentru a intelege nevoia de a purta incaltaminte speciala pentru zumba, este important sa intelegem ce presupune aceasta forma de aerobic. Este un concept care a intrat in scena programelor de fitness la sfarsitul anilor 90, ce are la baza dansul. Recent a castigat extrem de multa popularitate, multumita scolilor de dans care organizeaza cursuri de zumba si le promoveaza ca fiind un ajutor real pentru slabit. Zumba se bazeaza in principal pe muzica latino, precum salsa, merengue, samba si asa mai departe. Aceasta diferentiaza zumba de alte stiluri de dans, si de asemenea impune imbracaminte adecvata.

Ritmurile latino sunt destul de rapide si energice, de aceea este foarte important sa porti incaltamintea potrivita cand te inscrii la zumba. Este un ritm alert, dar nu greu de sustinut. Nu ai nevoie de abilitati de coordonare extrem de bine formate sau un partener, precum la alte tipuri de dansuri latino. Majoritatea cursurilor de zumba sunt organizate ca o lunga petrecere in care dai din picioare in continuu. Ca si alte exercitii aerobice, se incadreaza in clasa de exercitii cardio, ajutand la tonifierea corpului si la imbunatatirea coordonarii in miscare. Iata in continuare cateva sfaturi pentru a-ti cumpara incaltamintea potrivita pentru acest tip de antrenament.

  • Cea mai importanta parte din vestimentatia zumba o constituie papucii. Este foarte important sa alegi o pereche de incaltaminte care sa absoarba bine socurile, dar care sa iti permita si sa te misti liber.
  • Papucii pentru activitati aerobice sunt in general cei mai potriviti pentru zumba, cu toate acestea din ce in ce mai multi producatori introduc in gama lor incaltaminte speciala in acest sens.
  • E bine ca papucii sa fie cat mai usori, e foarte important sa te poti misca liber, sa te poti invarti si rasuci fara sa te impiedici sau sa te jeneze greutatea pantofilor.
  • Inca un sfat: evita sa folosesti papucii pentru zumba la alte activitati precum alergat, intrucat nu au acel suport necesar pe care il au nevoie articulatiile pentru astfel de exercitii mai grele.

Schimba pantofii ce ii folosesti pentru zumba, daca nu te simti confortabil in ei, intrucat nu vrei sa iti ranesti picioarele, gambele, genunchii sau sa ai parte de accidentari. Fa alegerea potrivita si simte-te bine dansand si pierzand in acelasi timp greutate.

De admin