24941716_BG1

Decompresie Rapida/Lenta

Decompresia explozica rapida sau lenta poate avea loc din orice numar de cazuri nefericite in timp ce calatoresti cu avionul, dar ceea ce se intampla cu oamenii de la bord in timpul unei decompresii rapide sau lente este notabil pentru cazul in care avionul nu se dezintegreaza. Unul dintre cele mai notorii prabusiri de avion recente inplica un Learjet prabusit care a ucis golferul profesionist Payne Stewart in Octombrie 1999. In timp ce investigatorii nu au descoperit ce a cauzat decompresia insasi, tot ce se stie este ca pilotii nu au putut sa faca nimic din lipsa de oxigen din avion, lucru ce poate avea loc in cateva minute daca cabina ar incepe sa piarda incet presiune.

Pilotii si pasagerii sai, au murit de hipoxie, o conditie letala cauzata de conditiile in care oxigenul este putin. Avionul, totusi, a continuat sa zboare pe autopilot timp de cateva ore. In cele din urma a ramas fara combustibil si s-a prabusit pe un teren. Este posibil sa se fi intamplat asta si cu zborul 370 de la Malysia Airlines, mai ales dupa rapoartele recente care atesta ca motoarele avionului au continuat sa trimita date inapoi pentru inca 4 ore dupa ultimul contact. China cauta pe continentul sau, si India cauta pe ape, pentru orice semn ce duce la avionul disparut, acesta ar fi putut zbura ore bune fara nici un semn de viata inauntru.

Greseala de pilotaj

Greseala de pilotaj a cauzat multe din cele mai grave accidente ale aviatiei moderne. Oamenii conduc aceste masinarii, chiar daca sunt asistati robotic, la urma urmei. Un incident este de luat in considerare cand ne gandim la soarta avionului pierdut de la compania Malaysia Airplanes, ci anume Adam Air Flight 574, care a cazut in Indonezia cu 102 oameni la bord, de revelion in anul 2007, cand pilotii au pierdut pur si simplu controlul. Ramasitele acelui avion nu au fost gasite pentru o saptamana si a durat inca o saptama sa se confirme ca ramasitele apartineau acelui avion. Majoritatea pur si simplu a disparut sub apa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *