Lego_Chicago_City_View_2001

Compania care face acele mici caramizi faimoase din plastic cunoscute drept LEGO au inceput un mic magazin in Billund, Danemarca. Stabilit in 1932 de mesterul dulgher Ole Kirk Christansen ce a fost ajutat de fiul sau in varsta de numai 12 ani Godtfred Kirk Christiansen, compania a facut jucarii de lemn, scari pliante si mese de calcat. Nu a durat decat doi ani pana compania a luat numele de LEGO, nume ce a venit de la cuvintele din limba Daneza, „LEg GOdt”, care inseamna „joaca-te bine”.

In urmatorii ani, compania a crescut in mod exponential. De la o mana de angajati in anii de la inceput, LEGO avea 50 de angajati in anul 1948. Linia de produse a crescut si ea cu adaosul de o rata LEGO, umerase pentru haine, mingi de plastic pentru bebelusi si cuburi de lemn.

In anul 1947, compania a facut o achizitie uriasa ce urma sa transforme compania, avand faima mondiala. In acel an, LEGO a achizitionat o masina de turnare de plastic prin injectie, care putea sa produca in masa jucarii de plastic. In jurul anului 1949, aceasta masina producea pana la 200 de jucarii diferite, incluzand caramizi care se prind automat, un peste de plastic si un marinar.

In anul 1953, caramizile care se prind automat au fost denumite Caramizi LEGO si in anul 1958 acestea au avut parte de o modificare la design, ce le-a transformat in caramizile LEGO pe care le avem astazi. In anul 1958, Ole a murit si i-a lasat compania fiului sau.

Pe la inceputul anilor 60, Lego a devenit internationala, cu vanzari in Suedia, Anglia, Franta, Belgia, Germania, pana si in Lebanon. In urmatorul deceniu tot mai multe tari au inceput sa vanda jucarii LEGO, incluzand Statele Unite ale Americii in anul 1973.

In 1964, pentru prima oara, clientii puteau sa cumpere seturi LEGO, ce includeau toate partile pentru a putea sa construiasca un model. Mai tarziu, LEGO a introdus linii de jucarii pe teme, precum Orasul (1978), Castelul (1978), Spatiu (1978), Piratii (1979), Vestul Salbatic (1996), Razboiul Stelelor (1999) si Harry Potter (2001).

Pentru jumatate de secol, aceste mici caramizi de plastic au pus la incercare imaginatia copiilor si adultilor din intreaga lume, si LEGO ramane unul dintre cele mai populare linii de jucarii din lume.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *