jobjob

In momentul de fata piata muncii este plina de studenti sau chiar absolventi care cauta sa se angajeze. Dezavantajul lor este faptul ca nu au deloc experienta in munca in momentul in care vor sa se angajeze. Cum poate fi depasit acest neajuns? Incercam sa oferim in continuare cateva sfaturi.

Una din cele mai bune modalitati de a-ti creste sansele de obtinere a unui job fara a avea experienta este sa cauti cat mai multe joburi posibil. Trebuie sa cauti in toate mediile posibile, anunturi in ziare, pe internet, ce mai auzi de pe la cunostinte, prieteni sau familie. Exista unele joburi care sunt special destinate incepatorilor, care ofera si training, exact acestea trebuie „vanate”.

Nu trebuie sa fii extrem de exigent in momentul in care ai in fata atatea oportunitati. Poate ca in prima faza nu vei gasi exact ceea ce iti doresti, insa treptat vei reusi sa mai acumulezi experienta si vei putea mai usor sa aplici pentru alte joburi, chiar daca o perioada de timp vei sta pe un venit mai mic sau in conditii putin mai dificile.

Un alt sfat: pe cat posibil, mai ales in studentie, nu ignora importanta activitatii de practica. Arata ca esti interesat de fiecare data de societatea unde faci practica, poate, cine stie, dupa absolvire sau chiar din timpul facultatii vei reusi sa obtii un job acolo.

Portalurile cu oferte de joburi te pot ajuta de asemenea foarte mult in cautare. Postezi acolo un CV, iar cum exista foarte multe portaluri de acest gen, poate ca la un moment dat vei fi sunat pentru a stabili o intalnire sau un interviu.

Indiferent ca aplici direct pentru un post sau creezi profile online de unde aplici cu CV-ul, acesta din urma are o importanta deosebita. Trebuie sa reflecte cat mai bine ceea ce poti face, trebuie sa fie cat mai atractiv posibil; ca ultim sfat, nu te descuraja! Orice inceput e greu, trebuie doar sa perseverezi si sa iti urmezi calea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *