Unul din marele anunturi de astazi ale celor de la Microsoft, a fost restructurarea a Xbox Live Gold, compania va permite acum detinatorilor de Xbox 360 si Xbox One sa foloseasca aplicatiile de divertisment precum Netflix si HBO Go fara sa trebuiasca sa plateasca un abonament Xbox Live. Dupa cum a clarificat pentru Joystiq, CEO-ul de la Microsoft, Phil Spencer, ultima din seriile „Xbox One 80s” nu se aplica la jocurile free-to-play si jocurile bazate pe abonament lunar.

Spencer a spus ca nu au schimbat regulile asupra MMO-urilor si jocurilor free-to-play. In timp ce nu a intrat in specific, acesta a spus ca, cateva jocuri vor fi constranse din punct de vedere al ingineriei, constrangeri ale politicii si constrangeri ale partenerilor in fiecare din aceste scenarii, asa ca decizia de a pastra jocurile in spatele peretilor de plata Xbox Live, a raportat ca nu se odihnesc in mainile celor de la Microsoft.

Ultimul MMORPG al celor de la Bethesda, The Elder Scrolls Online, va necesita inca un abonament Gold pe deasupra taxelor lunare ale producatorilor. Pentru moment, Microsoft are aproximativ 6 luni sa se gandeasca la schimbarea regulilor, in timp ce jocul a fost recent amanat pentru console. Producatorul a vorbit cu cei de la Microsoft, in August anul trecut, pentru a scapa de taxele extra pentru The Elder Scrolls Online, ce nu vor fi abordate de Sony prin intermediul Playstation Plus pentru Playstation 4.

Jocurile Free-to-Play ce vor continua sa necesite Xbox Live Gold, le includ pe World of Tanks, Warface si Happy Wars, mai tarziu ce si-a scos restrictiile single-player pentru membrii gratuiti Xbox Live in Ianuarie. De asemenea, gaming-ul online multiplayer in general este inca blocat pentru abonatii ce platesc, potrivit listei de servicii free si premium Live alcatuita de cei de la Microsoft.

De aceea, sa speram ca in curand isi vor schimba politica cei de la Microsoft daca vor ca Xbox One sa aiba sanse in fata consolei Playstation 4.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *