jocuri interzise

Cenzura a avut tot timpul un rol de jucat in restrictionarea anumitor forme de arta precum muzica, filme si altele de genul. Desi industria jocurilor video este inca relativ noua, a avut si are in continuare parte de restrictii.

Jocurile video pot crea tot felul de emotii la jucator, in functie de tematica pe care o au. Pe parcursul ultimelor doua decenii, multe jocuri disponibile pentru computere sau console au fost interzise, unele doar in anumite tari, altele in mai multe state. Unele jocuri isi meritau soarta, insa altele au fost interzise pentru motive hilare, precum controverse politice. Care ar fi cateva dintre jocurile interzise vedem in continuare.

Grand Theft Auto – in diversele sale versiuni realizate de Rockstar Games, a fost interzis in tari precum Brazilia, Kuweit, Malaezia, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Tailanda sau Emiratele Arabe Unite. Poate ca nu este de mirare, intrucat seria jocurilor se axeaza pe violenta, pe crima organizata, are referiri la sex, consum de droguri si incalca virtual aproape orice legi cunoscute de om.

EA Sports MMA are o situatie putin mai diferita. Un joc competitiv de lupte ce a cunoscut succes la nivel mondial – exceptia fiind Danemarca. Motivul pentru care a fost interzis in acest stat este unul legat de partea legislativa. In Danemarca exista o lege care interzice reclamele la bauturi energizante, iar jocul este plin de anunturi care le promoveaza.

Manhunt 1 si 2 – realizat tot de Rockstar Games, a fost interzis in Irlanda, Marea Britanie, Rusia, Arabia Saudita, Germania, Malaezia si Noua Zeelanda. In joc se preia controlul unui prizonier amnezic care evadeaza dintr-un azil si apoi incepe sa ucida orice fiinta ii iese in cale. Datorita naturii sale foarte violente a fost interzis in tarile enumerate, reusind sa devina chiar singurul joc video interzis in Irlanda.

Lista ar putea continua cu alte titluri celebre, precum Medal of Honor: Warfighter – care a fost interzis in Pakistan, Battlefield 4 – interzis in China si Pakistan, si altele care din diverse motive nu au indeplinit cerintele anumitor state pentru a putea fi in continuare comercializate si jucate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *