Suzanne Collins este o scriitoare si scnearista americana, ce a studiat la New York University, ce a debutat in anul 2003 cu un roman pentru copii, denumit „Gregor the Overlander”, primul ei volum al unei serii ce a avut mare succes „Underland Chronicles”.

Dupa „Underland Chronicles” aceasta isi concentreaza imaginatia, creativitatea si talentul catre o noua trilogie, Jocurile Foamei, in care a fost denumita una dintre cei 100 cei mai influenti oameni din 2010 in revista Time.

Citind Jocurile Foamei poate duce la o discutie interesanta despre lumea noastra si cum este realitatea defapt, amenintari de razboi, autoritatea guvernului si obsesia modei ne influenteaza zilnic. Din cauza intunericului povestii, aceste carti au mai degraba publicul tinta, adolescentii si adultii decat copiii.

In timp ce creatia Panemului nu este conturata total pana in cea de-a doua carte, stim ca societatea autoritara a fost rezultatul unui dezastru oribil in zilele negre, rezultand in crearea a 12 districte conduse de guvernul din Capitol. Soldati ce mentin pacea si un guvern local este instituit in fiecare district, dar conducatorii din Capitol au control strict asupra tuturor din fiecare district.

Fiecare district are specialitatea sa ce ajuta Capitolul, cum ar fi : mineritul de carbuni, agricultura si multe altele care tin la putere pe cei din Capitol cu bunuri materiale si putere umana.

Jocurile Foamei sunt o traditie anuala regizata de conducatorii din Capitol, nu numai pentru a amuza cetatenii, dar si pentru a mentine controlul asupra districtelor demonstrand dominanta. In fiecare an, cele 12 districte trebuie sa trimita 2 reprezentanti, un baiat si o fata pentru a participa la aceste jocuri macabre. Acesti reprezentanti sunt numit tributi, pentru a-i face pe oameni sa creada ca reprezentandu-si districtul este o onoare, desi fiecare om traieste cu frica ca o persoana iubita va putea fi oricand aleasa.

Districtul victorios va beneficia de mancare in plus si cateva luxuri ce vor fi garantate de Capitol. Guvernul a creat cel mai tare reality show, cu provocari tehnologice si monitorizare constanta a participantilor, acestia fiind filmati tot timpul, iar toti cetatenii sunt obligati sa se uita la emisiune, fiind nevoiti sa stea ore sau chiar zile pana la concluzie.

Jocurile foamei sunt carti foarte captivante, ce te vor tine in priza tot timpul si vei vrea sa citesti si urmatoarea imediat ce ai terminat-o pe prima. Va recomand calduros aceasta carte, fiind plina cu emotii patrunzatoare, violenta si o lume speciala gandita de Suzanne Collins.

 

 

 

De admin

Un comentariu la „Jocurile foamei”
  1. Am citit aceste carti si chiar le recomand. De fapt, daca va place sa cititi incercati cartile de la Editura For You. Sunt geniale!

Comentariile sunt închise.