jocuri videojocuri video

Jocurile video sunt disponibile astazi pentru a-i invata pe copii numerele, literele si altele. Elemente din jocuri sunt implementate in software-uri educationale precum cele ale invatarii limbii. Cum pot fi folosite in acest sens insa jocurile reprezentand cele mai noi aparitii de pe piata, de o intensitate grafica si o experienta de joc uimitoare?

Milioane de dolari sunt cheltuite anual pentru software de divertisment si un fapt nu chiar surprinzator este cel ca nu toti banii sunt cheltuiti pentru jocuri pentru copii. Acestia pun deoparte jucariile copilariei odata ce au crescut, acesta nu e insa cazul jocurilor video. S-au facut numeroase studii pentru a determina efectele emotionale, mentale si fizice ale jocurilor asupra jucatorilor. Astfel s-a hotarat accelerarea dezvoltarii, comercializarii si implementarii unei noi generatii de jocuri pentru invatare.

S-a tinut cont de relatia dintre jocuri si educatie, mai exact, cum sunt exact solicitate abilitatile jucatorului fata de viata reala, daca ar putea fi suportate si alte aspecte ale invatatului de catre jocurile video. Cu siguranta se poate spune ca jocurile video dezvolta abilitati diverse de rezolvare a problemelor, gandire analitica si reflexe rapide. De asemenea se poate spune ca pot antrena o persoana sa lucreze sub presiune sau ca parte a unei echipe.

In plus fata de aceste aspecte tehnice, s-au analizat si obstacolele sociale si economice ce stateau in calea implementarii la scara larga a jocurilor video si simulatoarelor in educatie, si modalitati pentru a depasi aceste obstacole de catre comunitate. Institutiile educationale sunt adesea foarte legate de traditii; nu e neaparat un lucru rau, metodele traditionale chiar functioneaza. Jocurile si simulatoarele pot functiona si ele, sau nu. Au o reputatie negativa, care alaturi de putine dovezi ale eficatitatii, pot sa fie considerate de multi un risc pentru educatie.

In lumea noastra moderna, linia dintre jocuri si educatie a devenit incetosata. Lungi discutii argumenteaza ca invatatul ar trebui sa fie placut, si chiar distractiv. Acest fapt ar putea rupe barierele traditiei, intrucat exista dovezi ample ca elevii si studentii invata mult mai eficient cand si procesul de invatare le place. Este oare o buna optiune includerea jocurilor video in educatie? Va imbunatati intregul proces, sau ii va dauna? Doar timpul poate spune aceasta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *