karma

Cuvantul „karma” isi are originile in limba straveche denumita sanscrita, care este adesea considerata o limba sfanta in cultura orientala. Isi gaseste utilizare insa acest cuvant si in zilele noastre, datorita folosirii sale, a referintelor si citatelor diverse.

In esenta, semnificatia acestui cuvant include fiecare set de ganduri si actiuni din univers. Datorita ariei sale largi de acoperire, a fost adesea interpretat si cercetat in toate erele si epocile istoriei.

Chiar daca interpretarea este subiectiva, este un fapt comun acceptat cel ca o anume calitate a vietii depinde de actiunile fiecaruia si de gandurile ce stau in spatele fiecarei actiuni.

Spre exemplu, un student care mentine un echilibru intre partea de studiu si activitatile extra-curiculare isi dezvolta o personalitate puternica si isi creaza astfel sanse mai mari de angajare in diverse sectoare, care sa il poata ajuta ulterior sa progreseze in cariera. Pe de alta parte, daca un alt student devine un soricel de biblioteca si se concentreaza doar pe acele note bune dorite, exista sanse sa se lupte apoi la locul de munca pentru a-si mentine pozitia obtinuta.

Adesea asociate tot cu karma sunt si conceptele de libertate de alegere, de liber arbitru. Este adesea considerat ca viata ne este modelata de alegerile pe care le facem. Oamenii sunt vulnerabili tot timpul la ispite si tentatii si tind sa mearga pe scurtaturi in loc sa se dedice muncii si sa fie perseverenti. Vrem sa castigam mult in timp scurt, indiferent de mijloace. Tindem pur si simplu sa uitam ca fiecare mare nume care s-a facut cunoscut a facut-o prin dedicare catre un scop. Nume mari au depus eforturi pana au ajuns in punctul in care karma le-a adus in punctul lor maxim, cu faima si cu bani. Au obtinut acest renume datorita karmei, si nu prin diverse talismane sau prin consultarea diversilor cititori si ghicitori in destin.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *