Travelocity-logoPiticul Calator de la Travelocity

In anii 1980 s-a nascut o farsa in care oamenii furau pitici de gradina si ii fotografiau in diferse locatii, apoi trimiteau pozele inapoi proprietarilor acestora. Aceasta farsa a tintu pana la mijlocul anilor 2000, parodiata si popularizata in filme precum Amelie.

De asemeni acest lucru l-a inspirat pe Philip Marchington, un director creativ de la agentia McKinney. A folosit aceasta farsa ca baza a unei campanii pentru Travelocity, o pagina de internet a unei agentii de calatorii. Piticul calator a devenit popular peste tot, avand propriul Twitter si o poveste proprie. Povestea spune ca acesta a plecat de acasa de 8 ani pentru a-si urmari o calatorie a vietii.

Pasarea de la Twitter

Logo-ul mic si clar al celor de la Twitter s-a poticnit, decat sa fie clocit de o echipa de publicitate. Fondatorii site-ului au cautat pe iStockphoto, o sursa populara de imagini de stoc, cand au dat peste un desen al unei pasari, desenate de un contribuabil pe nume Simon Oxley. Acestia au adus design-ul (impreuna cu desenul unui robot ce apare cand un link este stricat) si le-au folosit. Insa acestea au fost reproiectate catre un look modern si minimal.

O intamplare distractiva face ca numele mascotei sa fie Larry, fiind o coincidenta amuzanta catre faimosul jucator de baschet, Larry Bird.

Snoo de la Reddit

Reddit, comunitatea online populara, a avut o mascota de inainte sa fie conceputa. In timp ce un student de la UVA in 2005, cofondatorul site-ului, Alexis Ohanian, a desenat un mic extraterestru cu ochi portocalii si l-a numit Snoo.

Ohanian spune ca nu avea nici un motiv anume sa aleaga un extraterestru, insa isi dorea foarte mult o mascota a site-ului in acea vreme, desi inca nu au inceput macar sa lucreze la site.

Extraterestrul si-a primit porecla, din cauza ca Ohanian a planuit initial sa-l numeasca „Snew” o prescurtare de la „What’s New” (ce e nou), de aceea numele a derivat de aici.

 

De admin