abrash-5

Urmandu-l pe inginerul de realitate virtuala de la Valve, Atman Binstock, in directia lui sa munceasca pentru Oculuis VR, un alt angajat de la Valve, Michael Abrash, a abordat aceiasi strategie. Acesta se alatura companiei, ca sef al oamenilor de stiinta.

Abrash a scris un post pe blog despre 20 de ani de circumstante care l-au condus in alaturarea sa cu Oculus VR, detaliind tot trecutul de la intalnirea cu John Carmack de la id Software din anii 90′. Cei doi muncesc iar impreuna, Carmack fiind CTO pentru Oculus VR.

Ultima piesa din puzzle a fost plasata marti. Abrash a scris ca multe din ceea ce trebuie realizate pentru a face VR-ul grozav este inteles pana la acest punct, asa ca este vorba de inginerie, nu cercetare. Inginerie puternica, pentru a fi siguri, insa in mod clar in limita posibilitatilor. Si desigur, exista o cantitate enorma de cercetare de realizat, dupa ce o sa se ajunga la limita tehnologiei actuale, si acest lucru nu este numai scump, ci necesita timp si rabdare, iar pentru a ajunge la potentialul maxim al lui VR va lua decenii. De aceea acesta a sustinut ca realitatea virtuala nu va deveni cu adevarat grozava, pana o companie va face pasul si va investi capital considerabil sa construiasca hardware-ul potrivit, iar acest lucru nu ar fi avut sens pana realitatea virtuala va ajunge sa fie grozava deja.

Aceasta ingrijorare acum s-a diminuat, cu achizitia lui Oculus de catre Facebook, inseamna ca realitatea virtuala se va intampla. Resursele si angajamentul pe termen lung pe care Facebook le poate oferi, ii permite realitatii virtuale sa avanseze foarte repede si bine. II ofera lui Oculus ceea ce are nevoie pentru a rezolva problemele dificile ale realitatii virtuale, iar unele dintre ele sunt chiar dificile pana si acum. Se pare ca tot mai multa lume incepe sa se implice in dezvoltarea realitatii virtuale, de aceea ne asteptam la ceva iesit din comun, ceva inovativ pentru Oculus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *