alergare

Multi cauta calea cea mai usoara pentru a se mentine in forma, fapt ce a cauzat aparitia multor mituri in ceea ce priveste miscarea si exercitiul fizic si efectele asupra sanatatii.

Mit: Exercitiile de intensitate redusa ard mai multe grasimi

Unul din cele mai vehiculate mituri. Important de stiut este faptul ca exercitiile ard calorii, si nu grasimi sau carbohidrati. Nu exista un exercitiu care sa ajute in mod specific la arderea grasimilor. Miscarea ajuta la arderea caloriilor, si pe masura ce se folosesc si carbohidratii de catre organism, se ard si grasimile. Intr-adevar, exercitiile mai intense au efecte mai rapide, dar sunt mai greu de sustinut. De aceea sunt considerate mai eficiente exercitiile de intensitate mai scazuta. Pentru obtinerea rezultatelor dorite trebuiesc insa sustinute, pentru ca altfel nu vor arde deloc mai multe grasimi.

Mit: Daca nu faci exercitii intense, atunci iti pierzi timpul

Din acest motiv multi renunta sa mai faca miscare. De fapt, chiar si simplele plimbari pot ajuta la o stare mai buna de sanatate. Cel mai important lucru de tinut minte este faptul ca oricat de dificile sau usoare sunt exercitiile alese, trebuiesc mentinute si sustinute.

Mit: Greutatea este un indicator al sanatatii

A fi gras nu inseamna ca ai o sanatate precara, precum a fi slab nu inseamna ca esti perfect sanatos. Multi se cantaresc dupa fiecare perioada de mers la sala, inainte si dupa antrenamente, considerand ca antrenamentele nu au fost productive daca nu s-a pierdut in greutate. De multe ori greutatea ramane aceeasi, ceea ce duce la frustrare, dar se intampla ca masa adipoasa sa fie inlocuita cu ajutorul miscarii de masa musculara. De aceea greutatea nu este o modalitate prin care se masoara starea sanatatii.

Mit: Alergarea pe suprafete dure precum asfalt sau beton dauneaza genunchilor

Stresul asupra articulatiilor in momentul alergarii este un factor ce depinde de greutatea corporala si nu de suprafata pe care se alearga. Nu conteaza daca alergi pe iarba, asfalt, beton, articulatiile si genunchii sunt supuse stresului datorita greutatii corpului.

 

De admin

Un comentariu la „Mituri despre miscare”
  1. Altii folosesc alergarea pentru a scapa de stres, dar eu prefer sa merg la Masaj Club. Ma simt mult mai relaxat si in acelasi timp ma reincarc de energie! Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *