Datorii multe


Ignorarea problemei.
Este infricosator cat de usor este sa faci un imprumut, gandindu-te ca vei reusi sa-l platesti in curand. Daca trebuie sa-ti rearanjezi platile curente pentru a putea sa-ti permiti ceva, nu ai nevoie de un imprumut.

Tot ceea ce ai nevoie este de un plan de joc. Gandeste-te unde esti acum, unde vrei sa fii, si cum vrei sa ajungi acolo. Daca ai deja imprumuturi, nu este timp sa faci generalizari. Ai nevoie de scopuri si limite cu care poti actiona pentru a le introduce. Ai grija ca aceste scopuri sa fie realistice si lucruri cu care poti trai.

Cheltuirea economiilor. Este intotdeauna important sa ai un plan de economii, chiar daca nu este mult. Compania poate sa-ti ofere un plan. Daca se potriveste contributiile si nu contribui, pierzi un flux de venituri. Contribuie cat de mult iti trebuie pentru pensionare, apoi pune deoparte alti 5 la % intr-un cont de econmii. Acestia sunt banii de urgenta si ar trebui sa-i cheltui doar intr-o urgenta. Este prima factura pe care trebuie s-o platesti la fiecare salariu, indiferent de ce ar fi.

Platile ratelor cu dobanzi ridicate. Bancile si companiile de carduri de credit intrebuinteaza o varietate de capcane a dobanzii. Ei nu ascund ratele, vei vedea foarte clar rata de dobanda de 12 la % pe hartie, dar acestia minimalizeaza cat inseamna defapt 12 la %.

Companiile de carduri de credit incearca in general sa evidentieze avantaje stralucitoare, cum ar fi primirea banilor inapoi de fiecare data cand vizitezi un magazin participant. Acesta pare un card bun de folosit pentru fondurile de bere, pana iti dai seama ca platesti 30 la % dobanda din cauza ei. Gandeste-te putin si realizeaza calcule inainte sa te arunci in imprumuturi si inainte sa fii de acord cu creearea unor carduri de credit, care par sa te ajute, dar defapt stiti vorba aia „Banca nu pierde niciodata”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *