A crea un camp gravitational artificial pe care oamenii sa il poata manipula si sa observe anumite lucruri, poate parea o idee ce apartine de domeniul science- fiction, insa un cercetator cauta sa transforme acest concept in realitate. Andre Fuzfa de la Universitatea din Namur a propus o metoda care ar putea permite oamenilor sa controleze gravitatia, si sustine ca aceasta ar putea deveni o realitate cu ajutorul tehnologiilor din prezent.

Lucrarea, numita „How Current Loops and Solenoids Curve Space-time”, exprima frustrarea omului de stiinta in ceea ce priveste studiile pasive realizate anterior asupra campurilor gravitationale. Pentru a impinge limitele din prezent, Fuzfa sustine ca oamenii de stiinta ar trebui sa foloseasca un dispozitiv care utilizeaza electromagneti superconductori, cum ar fi tehnologiile de la CERN sau a reactorului ITER.

Noul principiul al fizicii

„In sfarsit, ne-am propus sa realizam o configurare experimentala, realizabila doar cu tehnologia actuala de bobine supraconductoare, care produc o schimbare de faza a lumii de unda, decat semnalele astrofizice din observatoarele de unda gravitationala terestra”- sustine acesta. Fuzfa descrie experimentul ca fiind un nou principiul al fizicii. Astfel, intr-o prima faza, acesta foloseste bobine supraconductoare mari, stivuite, ce sunt utilizate pentru a genera un camp gravitational artificial.

In cea de-a doua etapa, omul de stiinta detecteaza campul gravitational prin intermediul unor interferometre extrem de sensibile, care contin anumite cantitati de lumina stocate in brate. Experimentele realizate pana in prezent au demonstrat ca, campurile electrice slabe generate de catre curentii electrici pot fi detectati prin intermediul unei metode „geometria spatiu-timp”. Cercetatorul scrie ca efectul este un rezultat al principiului echivalentei- care are la baza teoria relativitatii generale publicata de catre Einstein in anul 1915. „Principiul echivalentei, din inima teoriei lui Albert Einstein, afirma ca toate tipurile de produse energetice se pot presupune gravitatiei in acelasi mod”- sustine Fuzfa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *