Olympus OM-D E-M10

Olympus vrea sa distruga DSLR-urile. Dupa ce au lansat camerele stelare OM-D, E-M5 si E-M1, ce au scopul vanzarilor la profesionisti datorita preturilor mari, Olympus in sfarsit si-a intors interesul catre o audienta mai mare cu o camera atat eleganta, cat si un pret rezonabil.

Daca Olympus a invatat ceva de la camerele sale OM-D, este ca designul retro si performanta de ultima generatie sunt o combinatie castigatoare.

Cu OM-D E-M10, Olympus in sfarsit o potriveste, un body de metal la 700 de dolari cu functionarea buna a topului de linie E-M1.

Unul din cele 2 OM-D-uri

Vei fi iertat daca ai confundat E-M10 cu E-M5, prima camera digitala a lui Olympus O-MD din anul 2012. De la gripul firav din fata, display-ul touchscreen de 3 inch pana la butonul din laterala, cele 2 camere arata virtual identic. Asta nu este un lucru rau, fiindca E-M5 a fost o camera destul de eleganta.

Chiar si intern cele doua camere sunt foarte asemanatoare. E-M10 are acelasi senzor live MOS de 16.1 megapixeli, acelasi ISO 200-25,600 si aceiasi viteza de obturator 1/4,000. De asemeni inregistreaza 1080p HD la 30 frame-uri pe secunda. Fiindca E-M10 este o camera Micro Four Thrids, sustine o colectie vasta de lentile compatibile.

Deci care e diferenta? Pentru prima data, E-M10 este mai usor decat E-M5, desi probabil nu-ti vei da seama. In plus viewfinderul electronic E-M10 este mai ghemuit si acum include un flash incorporat. Este o caracteristica interesanta, mai ales pentru incepatorii sau utilizatorii de nivel medium.

Nu sunt prea multe plangeri cand vine vorba de abilitatile de fotografiere a lui E-M10. Viteza de autofocus este inca una dintre cele mai rapide valabile, multumita sistemului de focus pe 81 de puncte mentionate mai sus al lui E-M1, ce e semnificativ mai rapida decat E-M5 focus de 35 de puncte.

In concluzie aparatul este unul foarte reusit si destul de convenabil de achizitionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.