Olympus vrea sa distruga DSLR-urile. Dupa ce au lansat camerele stelare OM-D, E-M5 si E-M1, ce au scopul vanzarilor la profesionisti datorita preturilor mari, Olympus in sfarsit si-a intors interesul catre o audienta mai mare cu o camera atat eleganta, cat si un pret rezonabil.

Daca Olympus a invatat ceva de la camerele sale OM-D, este ca designul retro si performanta de ultima generatie sunt o combinatie castigatoare.

Cu OM-D E-M10, Olympus in sfarsit o potriveste, un body de metal la 700 de dolari cu functionarea buna a topului de linie E-M1.

Unul din cele 2 OM-D-uri

Vei fi iertat daca ai confundat E-M10 cu E-M5, prima camera digitala a lui Olympus O-MD din anul 2012. De la gripul firav din fata, display-ul touchscreen de 3 inch pana la butonul din laterala, cele 2 camere arata virtual identic. Asta nu este un lucru rau, fiindca E-M5 a fost o camera destul de eleganta.

Chiar si intern cele doua camere sunt foarte asemanatoare. E-M10 are acelasi senzor live MOS de 16.1 megapixeli, acelasi ISO 200-25,600 si aceiasi viteza de obturator 1/4,000. De asemeni inregistreaza 1080p HD la 30 frame-uri pe secunda. Fiindca E-M10 este o camera Micro Four Thrids, sustine o colectie vasta de lentile compatibile.

Deci care e diferenta? Pentru prima data, E-M10 este mai usor decat E-M5, desi probabil nu-ti vei da seama. In plus viewfinderul electronic E-M10 este mai ghemuit si acum include un flash incorporat. Este o caracteristica interesanta, mai ales pentru incepatorii sau utilizatorii de nivel medium.

Nu sunt prea multe plangeri cand vine vorba de abilitatile de fotografiere a lui E-M10. Viteza de autofocus este inca una dintre cele mai rapide valabile, multumita sistemului de focus pe 81 de puncte mentionate mai sus al lui E-M1, ce e semnificativ mai rapida decat E-M5 focus de 35 de puncte.

In concluzie aparatul este unul foarte reusit si destul de convenabil de achizitionat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *