orase

oraseMulte lucruri se doresc pe lumea aceasta, dar nu toate se pun in aplicare. Acesta este si cazul urmatoarelor orase.

Dongtan

In urma cu cativa ani, China a declarat ca a dorit sa planifice construirea orasului Dongtan, insa acesta nu a mai ajuns sa devina realitate. Acesta a fost extrem de mediatizat si anticipat, chiar din momentul in care s-a anuntat ca va fi o mega structura. Sustinand ca va fi de doua ori mai mare decat Manhattan-ul, zona se afla undeva in apropierea Shanghai-ului, dorindu-si sa fie o modalitate prin care oamenii pot interactiona cu mediul. Exodul rural catre orasele mari din China a creat, prin urmare, mai multe deseuri de mediu, astfel ca a stimulat miscarea a mai multor proiecte ecologice, iar Dongtan a fost de departe cel mai ambitios proiect vreodata.

Orasul Triton

Buckminster Fuller a fost un vizionar genial, om de stiinta, ecologist si un filozof care, in anii 1960, a reusit sa puna pe picioare un proiect mai indraznet. Acesta a fost numit Triton City- in Japonia- si intentiona sa fie un oras plutitor care sa aiba o capacitate de 5000 de rezidenti. Astfel, proiectul orasului a fost creat in ideea de a incuraja oamenii sa isi impartaseasca resursele si sa conserve energia. Designerul proiectului a murit in anul 1966, iar proiectul sau isi propunea sa fie potrivit pentru ca isi dorea sa fie un oras rezistent la tsunami, desalinizarea apei, oferea intimitate fiecarui rezident si includea o forma tetrahedronala care sa ofere o suprafata mai mare pe un spatiu destul de mic.

Welthauptstadt

Welthauptstadt, Germania, ar fi trebuit sa fie „bijuteria” celui de-al Treilea Reich. Adolph Hitler, neegalat in orgoliu, a fost convins ca Germania avea sa devina centru Europei, si poate chiar si a lumii, astfel ca a inceput planurile pentru a-si construi orasul capitala, care era, de fapt, un Berlin reconstruit, chiar inainte ca al Doilea Razboi Mondial sa inceapa. Scopul lui Hitler a fost acela de a depasi calitatea si splendoarea altor capitale ale lumii, cum ar fi Londra, Paris sau Washington.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *