Odata cu trecere in sec. XXI s-a observat si o schimbare a modului de viata al oamenilor, acestia fiind mult mai agitati si mult mai ocupati, de aici si numele de ,,secolul vitezei”. Desi suntem inconjurati de tehnologie care ne face treburile mult mai usoare si ne ajuta sa ne miscam mai repede, constatam ca avem din ce in ce mai putin timp. Acestea se datoreaza in principat din cauza organizarii problemelor. In acest fel, pentru cei mai ocupati dintre noi, cum ar fi oamenii de afaceri care primesc zilnic foarte multe mesaje, si chiar si fiecare om din fiecare domeniu asaltat de informatii in fiecare zi. Ce este de facut in aceste situatii, pentru ca toate mesajele sa nu fie pierdute? Desi nu este un aparat nou aparut, acesta este cel mai util in astfel de situatii, vorbind in acest mod de fax.

Faxurile s-au schimbat odata cu evolutia tehnologiei, devenind din ce in ce mai performante. Acum de exemplu folosesc diverse tipuri de tehnologii de printing, cum ar fi printing termic, folosindu-se de hartie termica si fiind mai econome, sau de printarea laser, care foloseste toner laser, dar intr-un mod eficient. Unele dintre cele mai bune aparate de fax sunt realizate de catre producatorul Panasonic.  Astfel, faxurile de la Panasonic au diverse caractersitici si sunt realizate in mai multe feluri, in functie de nevoile clientului.

Faxurile Panasonic economice

Aceste aparate folosesc hartie termica, astfel incat procedeul de printing se realizeaza printr-o metoda de incalzire a hartiei in scopul realizarii unor caracatere prin care vor fi transmise mesajele. Acest procedeu necesita mai mult timp, dar nu foloseste niciun tip de cartuse cu cerneala.

Faxurile Panasonic laser

Aceste faxuri folosesc acelasi tip de imprimare ca si imprimantele si functionalele laser, astfel incat folosesc un toner laser ca si consumabile. Tehnologia de imprimare este una mai complicata, dat fiind faptul ca in recipientele cu cartus laser se afla un praf realizat din diversi polimeri plastici si alte substante chimice, iar imprimarea se realizeaza printr-o atractie a prafului pe hartie. Bonusurile pe care le au aceste aparate sunt in primul rand faptul ca procedeul de imprimare se realizeaza mult mai rapid, iar in al doilea rand cerneala se usuca foarte repede, aceasta fiind dupa cum spuneam mai sus realizata din niste baze solide.

Printre alte specificatii pe care le au toate faxurile se mai numara si capacitatea de inregistrare a mesajelor sonore, aceasta fiind diferita de la aparat la aparat in functie de memoria pe care fiecare produs  o are. In medie, un fax poate inregistra de la 20 de mesaje sonore in sus, altele inregistrand in functie de ore.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *