clienti

Serviciul clienti si satisfacerea cerintelor clientilor au semnificatii diferite in functie de fiecare persoana in parte. Asteptarile unui client pot fi mai ridicate sau mai scazute comparativ cu ale altuia. Un serviciu clienti eficient necesita un comportament hotarat si sustinut din partea fiecarui angajat in parte. Urmand cateva sfaturi va veti asigura ca fiecare client ramane satisfacut, zilnic.

Tineti minte – clientul are dreptate intotdeauna. Intotdeauna exista elemente in perceptia clientului care sunt o reflectie a realitatii, modul in care acesta vede lucrurile. Clientul ne poate invata sa ne tinem mintea receptiva si deschisa, pentru a ne putea corecta eventualele greseli aparute in campaniile de promovare, in distributie, preturi, politici administrative sau strategii de vanzari, oriunde unde se impun imbunatatiri.

Clientul merita tot timpul ce este mai bun. Intotdeauna trebuie facut acel lucru necesar pentru a satisface cerintele clientului, indiferent de produsele sau serviciile oferite. In cazul in care cerintele nu sunt satisfacute, va apela la concurenta.

Nu pasati raspunderea. Fiecare dintre noi stie ca nu este foarte ok sa fii transferat de la o persoana la alta, pentru ca „nu tine de datoria mea”, „nu ma ocup eu de asta” si asa mai departe. Nu trebuie adoptata o atitudine defensiva atunci cand clientul face o plangere sau reclamatie. Trebuie acceptat faptul ca exista o problema si trebuie lucrat pentru rezolvarea ei.

Arata-i clientului aprecierea cuvenita. O firma, indiferent de obiectul de activitate, trebuie sa fie interesata tot timpul sa isi mentina clientii fericiti. Cunostintele trebuie sa fie la zi, trebuie aratata apreciere si recunostinta fata de client, chiar daca acesta este nemultumit. In cele din urma reclamatia sa aduce la o imbunatatire a serviciilor si produselor oferite.

In concluzie trebuie adoptata tot timpul o atitudine care sa vizeze rezolvarea rapida a problemelor. Serviciul clienti trebuie sa vizeze exact acest lucru: supravietuirea si prosperitatea in conditiile concurentei acerbe ce se gaseste in momentul de fata in orice domeniu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *