contabilitatecontabilitate

Am trecut de multa vreme de acea etapa in care nepotismul era la putere si te facea sa alegi cine stie ce persoana pe un anume post doar pentru ca iti venea cu recomandare. Acum avem o mai mare responsabilitate a faptelor. Spre exemplu cum iti alegi contabilul cu care sa colaborezi? Poate ca vine cu o recomandare insa in egala masura trebuie sa fie omul competent cu care sa lucrezi.

Un contabil sau de ce nu chiar o firma de contabilitate trebuie sa existe ca si plan necesar inca din primii pasi ce tin de segmentul de infiintare firma. Dupa ce s-au parcurs toate acele etape de realizare a firmei si ai toate actele in regula contabilul ar trebui si el ales pe considerente legale. In functie de nevoile fiecaruia se tine cont de faptul ca s-ar putea alege un contabil, chiar angajat in cadrul firmei sau o firma anume care sa se ocupe de tot ce inseamna segmentul necesar.

Cu ce se poate ocupa mai exact un contabil. Aria sa de activitate poate fi diversa, in functie si de pregatire si de timpul acordat unei astfel de misiuni insa nu in ultimul rand tinand cont si de plata salariului oferit. Asadar, un contabil ar putea fi cel care tine evidenta contabila pentru mici asociatii, chiar si ONG-uri, pentru firme mici si mijlocii si nu in ultimul rand tinandu-se cont si de afacerile foarte mari, de genul corporate. De la ceea ce tine de resurse umane si pana la partea de registrul comertului sau contabilitate primara. Sunt numeroase aspecte de care se tine cont si numeroase arii in care munca unui contabil este recunoascuta ca fiind necesara.

Avand in vedere importanta unui contabil sau a unei firme de acest gen spre exemplu cum faci alegerea? Unii spun ca o recomandare este mereu de luat in seama pentru ca astfel iti limitezi lista de riscuri. Mai mult decat atat conteaza si experienta celor in cauza pentru ca legile se schimba si daca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu ce inseamna domeniul mai mult se incurca treaba. Promptitudinea este de baza cand o singura zi face diferenta in amenda pe care esti pasibil sa o iei. Sunt o sumedenie de aspecte de luat in seama, printre carte si experienta si pur si simplu calificarea.

De infiintat o firma este usor insa trebuie mai apoi sa se indeplineasca conditiile legale de munca si de buna functionare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *