Oamenii au incercat intotdeauna sa gaseasca o varianta mai buna pentru a-si satisface trebuintele sociale, si conform piramidei lui Maslow, la baza tuturor nevoilor se afla nevoia de hrana. De aici si ideea ca daca unui om ii place un element nutritiv din ce in ce mai mult il considera placere nevinovata. Conceptul de „placere nevinovata” identifica acele lucruri pe care oamenii le iubesc dar nu le pot justifica, si are sens atunci cand incearca sa traiasca momentul savurarii sale. Daca ne place un lucru, indiferent de motiv, pentru care avem un scop sau nu, atunci chiar avem „placeri nevinovate”.

Romanii au avut dintotdeauna „placeri nevinovate”, chiar daca nu au admis acest lucru, unele dintre ele fiind probabil cele mai uzuale lucruri pe care le-au asociat cu alte placeri. De exemplu, au o melodie preferata doar pentru ca le place cantaretul sau pentru ca a fost hitul numarul unu in acea vara si a condus nenumarate ore insotit de acea piesa.

Un top al celor mai nevinovate placeri ale romanilor se claseaza astfel:

istoria-ciocolatei-cine-a-inventat-ciocolata

1. ciocolata si dulciurile din ciocolata, facand din consumul acestora un ritual de buna dispozitie.

2. cafeaua este probabil cel mai placut aliment preferat de romani. Cafeaua ii ajuta sa se trezeasca, sa aiba o zi formidabila, sa ramana intr-o permanenta stare de intensitate.

3. jocurile pe calculator raman cel mai relaxand mod de a-ti petrece timpul liber, fie ca esti copil, fie ca esti adult. Jocurile pe calculator iti pun abilitatile in practica si te ajuta sa scapi de momentele de tensiune.

4. dansurile, ca si element antistres sunt cel mai bun remediu impotriva oboselii psihice. Dansurile iti redau buna dispozitie, te ajuta sa iti pui in miscare sangele, sa iti creezi o  stare de confort si energie.

5. calatoriile. Desi pentru multi dintre noi nu constituie un mijloc de relaxare acceptabil din punct de vedere financiar, pentru altii este o placere nevinovata, datorita aventurilor parcurse in acest scop. Chiar daca nu realizam aceasta actiune fizic, putem apela la calatoriile spirituale, doar cu gandul, inchipuindu-ne ca ne aflam in cele mai frumoase locuri.

6. desenele animate sunt o alta placere nevinovata, chiar si pentru adulti. Desi multi dintre noi nu recunosc acest fapt, desenele animate ne fac intotdeauna sa ne simtim copii, ne creeaza o stare puerila. Fie ca privim alaturi de copiii nostri, fie ca ne uitam pe ascuns la desene animate, acestea intotdeauna vor fi un motiv de relaxare pentru noi.

Indiferent de necesitatile lumii moderne, intordeauna romanul isi va gasi timp sa isi satisfaca placerile nevinovate ale trupului si mintii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *