Potrivit unui nou studiu, se pare ca in Europa, mor mai multi oameni decat se nasc. Astfel, trei sociologi americani au finalizat un studiu cuprinzator asupra fiecarui stat din Europa dar si din Statele Unite. Acestia au descoperit ca 58% din cele 1391 subzone (judete) ale Europei, sufera de mai multe decese decat de nasteri, incepand cu primul deceniu al secolului XXI, comparativ cu numai 28% in cele 3141 subregiuni analizate din Statele Unite O populatie de oameni unde se moare mai repede din cauza efectelor naturale, comparativ cu cei care se nasc, este descrisa ca fiind un proces de „scadere naturala”.

Scadere Naturala

Astfel, trei din cele sase state cele mai populate din Europa se afla intr-o scadere naturala, cu populatiile din Rusia, Germania si Italia aflandu-se in scadere semnificativa de la un an la alul. Cu o populatie combinata de peste 280 milioane de oameni, aceste reduceri masive de populatie reprezinta o treime din populatia totala a Europei- 743 milioane de locuitori.

In total, 17 state europene se confrunta cu o scadere naturala a numarului de oameni, in timp ce numai 2 din cele 50 de statele ale Americii se confrunta cu aceeasi problema. Marea Britanie experimenteaza un nivel constant de crestere a populatiei, in timp ce nu acelasi lucru se poate spune si despre Irlanda. De asemenea, studiile sugereaza ca Marea Britanie va deveni cea mai populata tara din Europa pana in 2050, ajungand la un numar de 80 milioane de locuitori. In prezent, cel mai populat stat din Europa este Germania, dar se pare ca numarul populatiei se va reduce semnificativ, tot pana in 2050.

„Scaderea naturala este mult mai frecventa in Europa decat in Statele Unite, deoarece populatia este mai imbatranita, ratele de fertilitate sunt mai mici si exista si un numar mai scazut de femei la varsta fertila… aceasta este o problema de preocupare politica, deoarece trebuie sa se recurga la o serie de masuri demografice, pentru a se opti accelerarea aceestei probleme fara precedent”- sustin oamenii de stiinta care au realizat acest studiu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *