timp-libertimp-liber

Ne plangem de timp liber din ce in ce mai mult. Nu avem atat cat ne-am dori si de fapt niciodata nu este de ajuns. Tocmai, ceea ce este si placut dureaza putin. Aprecierea fata de timpul liber vine din ceea ce facem. Asa ca din nevoia de relaxare, din placerea de a ne bucura de putinele clipe in care muncim ne gasim cateva clipe de fericire in anumite activitati.

  • Presa, stiri, mondenitati

Un om informat este un om puternic. Si pana la urma asa afli despre trenduri, ce se poarta, despre ce se potriveste profilului tau si asa mai departe. Sectiunea de stiri mondene este si amuzanta uneori pentru ca vazand exemplul altora te simti bine razand sau chiar si o parte educativa exista in asta: printr-o simpla comparatie iti dai seama ca ceea ce tu traiesti este clar de apreciat.

  • Relaxare in aer liber

De la mersul pe bicicleta si pana la sporturi precum inot, de la shopping si pana la simple plimbari in parc exista numeroase posibilitati de a petrece timpul liber. Mai ales pentru cei care au un animal de companie precum un caine astfel de plimbari sunt de dorit pentru ca se imbina utilul cu placutul.

  • Vizionari de filme.

Mai ales daca ai sansa sa mergi la o premiera cu atat mai bine. Fie ca este vorba de un film romanesc sau nu ceea ce tine de domeniul cinematografic este de asemenea de apreciat, ceea ce face ca timpul tau liber sa il fructifici cu noi aventuri.

Lista ar putea continua, desigur. Celebre si deja clisee expresii de genul „in timpul liber imi place sa calatoresc” nu isi au locul mai ales cand nu ai buget si de fapt nu faci asta de regula. Asa ca este cert faptul ca totul se adapteaza la buget, locatie si la timpul in sine. Tinand cont de asta micile escapade, cateva ore de timp liber inseamna poate placerea de a te bucura de soare, de cateva pagini din cartea noua cumparata, de o cina in doi etc.

Trist pare ca in Romania la ora actuala preocuparile de timp liber sunt mai limitate si lipsite de creativitate. Spre exemplu un numar mare de intervievati priveste la televizor in timpul liber si doar 26% prefera o activitate la propriu, un efort fizic implicat. Asa ca ar fi timpul sa gasim alte si alte activitati care sa ne fructifice timpul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *