Probleme cu care se confrunta studentii prin camine

camin

Multi asociaza viata de camin cu petreceri, cu noi prieteni si cu aglomeratia, insa nu reusesc sa ia in considerare si dificultatile cu care se confrunta studentii care stau in camin.

Atunci cand esti expus unei noi atmosfere cum este cea dintr-un camin studentesc, ai ocazia sa cunosti toate tipurile de persoane. Exista tocilarii, exista gurpul celor populari, sunt altii care fumeaza, altii care consuma alcool. Unii studenti ajung astfel prada usoara pentru obiceiuri proaste, de la fumat, consum de alcool si petreceri tinute in lant. Risca sa le fie afectata sanatatea si ajung sa isi iroseasca timpul si banii.

A imparti o camera cu inca unul sau cu mai multi colegi poate sa nu fie chiar atat de amuzant pe cat pare. Daca ai avut tot timpul camera ta si nu ai mai locuit si cu alte persoane in aceeasi camera, poate ca iti va veni destul de greu sa te adaptezi. Nu ai incotro insa, trebuie sa te obisnuiesti, daca va trebui sa stai in camin toata perioada cat esti in facultate.

Din pacate unele camine nu ofera conditii foarte bune. Exista uneori o lipsa de igiena, atat in camerele de camin cat si la bai, mai ales la baile comune. Chiar si apa si mancarea de la cantina poate fi o problema pentru unii, care sunt obisnuiti doar cu mancarea pe care o primeau de acasa de la parinti.

Nu mai ai acea intimitate personala intr-un camin, fiind in camera cu inca unul, doi sau trei colegi. Poate deveni si dificil sa inveti pentru examene, cand vecinii sau chiar cei din aceeasi camera se gandesc sa petreaca sau sa asculte muzica la volum mai mare. Poate ca vrei sa scapi de acasa, sa scapi de parinti pentru o perioada si sa incerci sa te descurci pe cont propriu. Afla insa ca nu e chiar atat de usor pe cat pare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *