copii reclama

Industria publicitatii cheltuie anual miliarde de dolari pentru a promova diverse produse si branduri prin intermediul anunturilor si reclamelor. Publicitatea a devenit o afacere in care proprietarul unei firme investeste capital pentru a castiga profituri de pe urma vanzarilor produselor si serviciilor pe care le ofera. Copiii devin uneori tinta principala, deoarece reprezinta cel mai naiv si usor de influentat segment de piata.

Nu este adevarat faptul ca reclamele au doar un efect negativ asupra generatiei tinere. Reclamele ofera si informatii despre ceea ce poate fi gasit pe piata, unele au insa o influenta pozitiva iar altele o influenta negativa.

Mintea unui copil este in curs de dezvoltare, insa si foarte naiva, tind sa creada absolut orice li se spune. In primii ani din viata nu inteleg concepte precum manipularea, influenta sau diplomatia. Iau orice lucru exact cum se prezinta, ca fiind adevarat, astfel promoterii folosesc uneori aceste minti inocente pentru propriul avantaj. Copilul fascinat de produsul prezentat intr-o reclama isi va convinge in cele din urma parintii sa i-l cumpere, si acest lucru este exact ceea ce doresc marketerii.

Promovarea adesea aduce o stare de confuzie in mintea unui copil, in ceea ce priveste deosebirea dintre fapte si cele prezentate. Spre exemplu un model de succes ce sufera de caderea parului reuseste intr-o reclama sa scape de aceasta problema doar prin folosirea unui sampon. Poate fi vorba de o peruca sau poate fi vorba de inexistenta problemei, insa copilul nu poate distinge asta. Cu toate acestea reclamele au si un efect pozitiv asupra copiilor. Exista spoturi publicitare ce pun accent pe onestitate, pe bunatate, astfel de anunturi creaza un efect pozitiv in mintea inocenta a unui copil. De la reclamele referitoare la o viata sanatoasa, alimentatie sanatoasa, pana la ducerea unei vieti ecologice, prietenoase cu mediul, astfel de promovare poate avea un efect pozitiv.

Pentru a proteja mintile inocente ale copiilor, parintii sunt cei ce trebuie sa aiba grija de cum lasa mass-media si reclamele sa ii influenteze.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *