ras

Viata are si a avut dintotdeauna elementul stresului, indiferent de perioada in care ne-am aflat. Chiar si generatiile dinainte erau supuse stresului cotidian, doar motivele erau diferite. Aceasta observatie este sprijinita de faptul ca umorul si rasul este la fel de eficient in ziua de astazi ca si in perioadele trecute, distragand pentru moment atentia umanitatii de la probleme, ghinioane si stres.

Rasul nu inseamna doar schimbarea expresiei faciale, are de asemenea ca si efect numeroase schimbari in organism, chiar si la nivel chimic. O portie buna de ras elibereaza enzime si hormoni care ajuta la functionarea normala a diverselor organe, acest lucru se datoreaza stimularii creierului si diverselor glande.

In seria beneficiilor fizice, rasul stimuleaza, dupa cum spuneam, eliberarea de substante in corp. Imbunatateste circulatia si creste nivelul de oxigen din sange, ajutand in acest fel la cresterea imunitatii organismului pe cale naturala.

Rasul reduce nivelul hormonilor precum cortizol sau epinefrina care sunt asociati cu stresul. Astfel rasul alunga starile de depresie, de furie, de stres si de iritare. S-a observat ca rasul poate sa scada de asemenea si durerile si starile de anxietate prin eliberarea de endorfine – hormoni ai starii de bine ce induc o stare de pozitivitate.

Terapia prin ras se dovedeste a fi foarte benefica si pentru persoanele afectate de hipertensiune, ajutand la reglarea nivelului tensiunii arteriale la unul normal. Rasul impune o respiratie mai adanca si imbunatateste circulatia sanguina, astfel oxigenul si nutrientii esentiali ajung la toate tesuturile si organele.

O persoana cu o dispozitie buna este intotdeauna bine-venita, indiferent de ocazie, indiferent de situatie. Un simt bun al umorului si abilitatea de a gasi ceva amuzant in orice detaliu, in orice aspect al vietii ajuta foarte mult atat sanatatea fizica cat si sanatatea psihica. Din toate aceste motive trebuie sa ne inducem acea stare de pozitivitate, vom reusi sa trecem mai usor peste problemele de zi cu zi ce apar.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *