matreatamatreata

Oricine s-a confruntat cu aceasta problema la un moment dat pe parcursul vietii. Daca la unii matreata a fost doar o problema temporara, in alte cazuri este o problema permanenta, care parca nu mai are nici o rezolvare.

De ce apare matreata

Printre cele mai comune cauze ale aparitiei sale se numara urmatoarele:

  • supra-secretia glandelor sebacee prezente la nivelul pielii scalpului
  • factori externi, precum caldura excesiva sau frig au tendinta de a usca suprafata scalpului, facandu-l sa fie predispus aparitiei matretii
  • utilizarea excesiva de produse pentru par precum gel sau fixativ, uscarea rapida cu uscatorul de par, placa de indreptat sau ondulatorul se numara de asemenea printre factorii ce pot provoca matreata
  • uneori este cauzata si de dezechilibre sau schimbari la nivel hormonal
  • chiar si stresul poate provoca aparitia matretii, desi poate parea surprinzator pentru unii

Exista o multime de solutii si remedii naturale pentru tratarea matretii. Chimicalele continute de sampoanele anti-matreata pot avea actiune daunatoare asupra parului, pot provoca uscarea excesiva a scalpului, pot subtia si rupe firele de par. Remediile naturale sunt prin urmare optiunea cea mai buna pentru a ajuta parul sa isi recapete acea stralucire naturala si de asemenea pentru a preveni aparitia matretii. Cateva astfel de remedii sunt enumerate in continuare.

  • Aplicati gel de aloe vera pe scalp, cu zece minute inainte de a spala parul cu sampon – se pare ca rezultatele sunt foarte bune
  • Masati scalpul cu o solutie compusa din trei linguri de apa calduta amestecata cu o lingura de suc de mere. Lasati solutia sa actioneze jumatate de ora si apoi clatiti.
  • O solutie dintr-o lingura de ulei de masline si una de suc de lamaie aplicata pe timp de noapte, clatita apoi cu un sampon moale, va ajuta cu siguranta pe termen lung.
  • Amestecati in aceeasi proportie ulei de masline si ulei de migdale, pentru a forma o solutie pe care o aplicati pe scalp pana incepe sa apara o senzatie de arsura. Dupa cinci minute, spalati parul cu un sampon moale.

Pentru ca oricare din aceste metode sa functioneze, trebuie ca tratamentul sa fie unul de durata, nu va disparea matreata peste noapte, asadar trebuie sa aveti rabdare, iar odata ce ati scapat de matreata, trebuie mentinut un tratament adecvat pentru ca aceasta sa nu isi mai faca aparitia.

De admin