Resident-Evil-4-Wallpapers-640x360

Resident Evil este sigur primul joc pe care mi-l amintesc fiind atat de captivant incat puteam sa ma bucur la fel de mult cand ma uitam la alti oameni cum se joaca, decat sa ma joc eu. Desi pare bland comparat cu jocuri precum, The Last of Us, cand a aparut m-a facut sa am momente cand era sa fac pe mine de frica. Prima data cand Cerberus intra prin geam, tipetele vanatorilor si acel sarpe gigant au fost importante in a ma face sa-mi fie frica.

Sunt sigur ca nu stiati foarte bine de unde isi trage radacinile acest joc, de aceea am sa va mentionez mai jos.

Jocul este bazat pe un film horror japonez : Cand te gandesti la Resident Evil, probabil de gandesti ca a fost inspirat din Night of the Living Dead al lui George Romero, dar ai pe jumatate dreptate. Shinji Mikami a schimbat oponentii in zombie dupa ce a vazut clasicul lui Romero, dar initial monstrii erau fantome.

In 1989 era pe piata un film horror numit Sweet Home si realizat de Kioushy Kurosawa. Acest film implica intrarea unui echipaj in casa bantuita a unui muralist faimos care sperand sa-i restaureze munca si un film documentar despre experienta lor, doar pentru a se lupta cu niste strigoi razbunatori. Capcom a publicat un joc video in acelasi an.

Ce avea Sweet Home, jocul video? Ei bine fiecare personaj avea o abilitate speciala, cum au Chris si Jill in primul joc, incluzand pe cineva cu o bricheta si pe cineva care e bun cu lacatele. Fisiere si memorii imprastiate sunt folosite ca dispozitive de a spune povestea. Sunt camere de salvare in care poti tine obiecte, si bineinteles este conac.

Practic Resident Evil este succesorul spiritual al lui Sweet Home, facandu-l unul dintre putinele jocuri licentiate din istoria jocurilor care au fost capabile sa realizeze ceva bun.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *