respect de sine

Respectul de sine este un termen folosit pentru a descrie parerea pe care un individ o are despre propria persoana. Este asociat cu increderea in sine datorita realizarilor personale. Cu toate acestea increderea in sine asociata cu mandria poate duce la sentimente nu tocmai bune fata de ceilalti.

Pot fi facute cateva schimbari in viata fiecaruia pentru a se construi respectul de sine dorit. Cei ce se subestimeaza trebuie sa isi aminteasca faptul ca viata este propria lor responsabilitate si ca ei si-o pot construi in functie de alegerile facute. Nimeni nu te cunoaste precum te cunosti tu insuti.

Studiile arata ca fiecare aspect din viata personala, precum creativitatea, fericirea, relatiile cu ceilalti, succesul, realizarile, dependentele si chiar si viata intima sunt in stransa legatura cu nivelul respectului de sine al fiecaruia. Este factorul principal care decide personalitatea umana si imaginea publica a individului. Prin urmare se impune cresterea respectului de sine.

  • Trebuie sa ai o atitudine pozitiva chiar daca viata te confrunta cu probleme.
  • Trebuie sa ai incredere in tine si sa lupti cu orice situatie cu calm si cu o minte linistita.
  • Iti poti asuma riscuri si consecintele lor.
  • Iti poti infrunta fricile, chiar daca uneori trebuie sa incepi de la zero.

Gandirea pozitiva ajuta foarte mult la cresterea respectului de sine. Nu trebuie sa cheltui averi cu sesiuni la psihiatru, exista cateva activitati pe care le poti incerca. Trebuie doar sa ai mintea deschisa si sa accepti o schimbare. Autosugestia este o modalitate buna de a gandi pozitiv, repeta-ti zilnic lucruri bune, pentru ca in cele din urma vei ajunge sa le si crezi. Orice lucru in aceasta viata are atat o parte negativa cat si o parte pozitiva, insa trebuie sa vezi tot timpul jumatatea plina a paharului, pentru a avea mai multa incredere in tine si pentru a-ti creste respectul de sine.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *