subponderalsubponderal

Ideea de a fi slab este promovata in ziua de astazi prin toate mijloacele mass-media. Sunt promovate corpuri subtiri, talii minuscule, toata lumea este incurajata sa slabeasca. Astfel unii aleg regimuri alimentare stricte, se apuca de sala si de exercitii fizice in exces, pentru a scapa de calorii si pentru a obtine acel aspect subtire al corpului. Exista insa si riscuri asociate cu a fi slab, sau subponderal.

Unele persoane sunt asa prin natura, gasesc foarte dificila provocarea de a pune ceva kilograme in plus. Oricare ar fi motivele insa, atat a fi subponderal cat si a fi supraponderal reprezinta extreme care sunt de evitat. Prezentam in continuare cateva riscuri asociate cu faptul ca o persoana este prea slaba.

Inima este un organ vital ce regleaza circulatia sangelui in intreg corpul. Daca o persoana este subponderala sau trece printr-o perioada in care slabeste extrem de mult, inima devine slabita, intrucat si muschiul cardiac pierde din masa in acest proces. Aceasta are ca rezultat scaderea pulsului, scaderea tensiunii si in cazuri extreme poate duce si la atacuri de cord.

Osteoporoza – conditie medicala caracterizata de scaderea densitatii masei osoase, face oasele foarte fragile si slabe, predispuse la fracturi. Greutatea corporala este un factor care influenteaza foarte mult aparitia acestei boli, intrucat este afectata si densitatea osoasa. Persoanele slabe pot avea si oasele slabe, deficiente de vitamina D sau calciu si prezinta un risc mai mare de aparitie al acestei boli.

Anemie – problema frecvent intalnita in cazul persoanelor slabe, este cauzata de nivelul insuficient de fier din organism. Cei ce nu au o dieta echilibrata si sunt subponderali tind sa sufere si de aceasta afectiune.

Slabirea imunitatii si o stare constanta de slabiciune sunt alte stari ce pot sa apara frecvent in cazul persoanelor subponderale. Aceste persoane trebuie sa incerce sa ajunga la o greutate optima, sa se asigure ca organismul primeste prin alimentatie si chiar suplimente toti nutrientii necesari, in asa fel incat problemele enumerate sa nu isi faca aparitia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *