Stres la munca

Admite atunci cand esti stresat. Acest lucru poate fi evident, insa atunci cand nu stii ca esti stresat este usor sa mergi mai departe pana te lovesti de un zid. Incearca sa iti dai seama cum te simti fizic si emotional, atunci cand esti stresat. Simti o tensiune in umeri sau stresul de multe ori se manifesta prin dureri de stomac ? Daca cunosti semnele de avertisment timpurii poate fi un semnal pentru a face lucrurile corect inainte de a-ti iesi din mana.

Pastreaza lucrurile in perspectiva. Una din primele lucruri pe care le face stresul este sa schimbe perspectivele noastre asupra lucrurilor. In mijlocul unei crize m-am intrebat cat de important eram si probabil ati spus ca e vital. Dar daca te puneam sa te ganditi la prima aniversare a copilului, o ruda apropiata sau ai avut un accident de masina, vei primi un nou sens al perspectivei. In cartea SUMO, Paul McGee, foloseste 7 intrebari pentru a te ajuta sa scapi de stres.

  1. Pe o scara de la 1 la 10 (10 inseamnand ca esti mort) cat de importanta este aceasta problama?
  2. Cat de importanta va fi in 6 luni ?
  3. Este abordarea mea potrivita sau eficienta ?
  4. Cum pot influenta sau imbunatati situatia ?
  5. Ce pot invata din aceasta situatie ?
  6. Ce voi face diferit data viitoare ?
  7. Ce pot gasi pozitiv in aceasta situatie ?

Renunta la lucruri

De indata ce ai facut ceea ce scrie mai sus, vei descoperi ca multe din acele lucruri pe care le consideri mari si stresante sunt defapt lucruri mici. Acest lucru face urmatorul pas mult mai usor, lasand unele din lucruri sa plece. Daca te gandesti ca ai o viata stresanta, cu siguranta vei avea una. Dar daca poti vedea unele lucruri care te scapa de stres, devine mult mai usor sa te simti pozitiv si sa capi de stres. Cateodata ai nevoie de efort, daca ai ajuns intr-un loc in care te ingrijorezi despre multe lucruri.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *