serviciu clienti

Serviciul clienti este unul din cei mai importanti factori ce guverneaza sectorul business. Calitatea acestor servicii este determinantul succesului unei afaceri, reprezentand gama de activitati intreprinse pentru a aduce satisfactia dorita clientilor.

Ofertele atractive, promovarea creativa si produsele de cea mai buna calitate pot atrage in prima faza clientii. Pentru ca afacerea sa ii fidelizeze insa, are nevoie de servicii clienti de top. Totul sta aici in relatia creeata: cresterea increderii clientului in companie si in ceea ce ofera devine astfel un obiectiv primordial. In acest sens pot fi efectuati cativa pasi simpli, dupa cum exemplificam in continuare.

Asculta clientul. Abilitatile bune de ascultare reprezinta unul din factorii ce transforma serviciul clienti in unul eficient. Trebuie astfel acordata atentie cerintelor clientilor, asteptarilor acestora si de asemenea plangerilor si sesizarilor pe care le fac. Aceasta ascultare inseamna o intelegere mai buna a nevoilor clientilor, pentru ca, ulterior, sa nu mai existe niciun motiv de reclamatie.

Este foarte important pentru orice business sa constientizeze faptul ca cele mai de valoare bunuri pe care le poate avea sunt reprezentate de clienti. Un serviciu eficient care sa se ocupe de sesizarile acestora devine astfel o necesitate absoluta. Este deja celebru un caz de sesizare cu privire la o tastatura care nu functioneaza. Clientul a apelat serviciul de asistenta si a facut aceasta sesizare. Operatorul era perfect constient ca daca tastatura nu functioneaza, cel mai probabil era deconectata. Cu toate acestea, pentru a nu enerva clientul, nu i-a cerut sa verifice acest lucru. In schimb, a comunicat clientului ca poate fi vorba de un contact imperfect, drept urmare i-a fost sugerat sa deconecteze tastatura, sa stearga eventualele urme de praf de pe mufa acesteia, dupa care sa o reconecteze. Solutia s-a dovedit una salvatoare, iar clientul a ramas multumit de serviciu, chiar daca a realizat ca in fapt era vina sa, tastatura fiind deconectata.

Clientul nu trebuie privit doar ca o sursa de a obtine bani. Din acest motiv se recomanda un plus de atentie nevoilor sale, deoarece un client multumit va recomanda mai departe compania, aducand si altii. Fidelizarea este astfel dusa la un alt nivel, iar serviciul clienti eficient contribuie intr-o foarte mare masura la acest lucru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *