somn prea mult

Desi este absolut necesar sa te odihnesti bine, mai ales pe timpul noptii, cand corpul resimte nevoia de repaos, exista o serie de afectiuni care pot fi asociate cu prea mult somn. De la afectiuni cardiace pana la diabet, exista un numar de motive medicale ce pot fi responsabile pentru faptul ca o persoana doarme prea mult. Unii experti spun chiar ca depresia sau statutul social scazut sunt doua cauze pentru care oamenii dorm prea mult. Acestea ar fi cauzele, insa exista si o serie de simptome asociate cu odihna prea multa.

Cand o persoana doarme prea mult, poate experimenta dureri de cap usoare in urmatoarea zi. Acestea pot sa persiste toata ziua, devenind chiar enervante. Daca au loc regulat, exista sanse ca durerile de cap usoare sa se transforme in permanente, cauzand si alte probleme.

Stare de oboseala generala – poate parea paradoxal, insa daca dormi prea mult te poti simti supraobosit zilnic. Oboseala regulata care nu poate fi asociata altor motive, poate fi de asemenea cauzata de faptul ca persoana respectiva doarme prea mult.

Depresia usoara este un alt simptom al orelor prea multe de odihna. Treptat depresia se poate agrava, astfel trebuie luate masuri. Deranjamentele somnului se inscriu de asemenea in seria de simptome ale orelor prea multe de odihna. Desi o zi sau doua in care dormi prea mult nu iti deranjeaza rutina zilnica, o perioada prelungita in care te odihnesti mai multe ore pe noapte decat de obicei poate sa aiba efecte negative.

Lipsa puterii de concentrare este de asemenea un semn ca ai dormit prea mult in ultimele zile. Intervine o stare de moleseala si de oboseala asociata cu prea mult somn care afecteaza si capacitatea de concentrare, chiar si pentru activitatile de rutina.

Pentru un adult sunt necesare maximum 7-8 ore de odihna pe timpul noptii. In mod normal o persoana sanatoasa se recupereaza dupa acest interval si isi reia activitatea. Daca totusi starea de oboseala persista, poate ca exista si alte cauze, de aceea ar fi recomandat persoanelor ce se simt tot timpul obosite sa ceara si opinia unui medic specialist.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *