Sfaturi pentru prima zi de munca

prima zi

Un job nou inseamna intalnirea cu oameni noi, adaptarea la un nou mediu, responsabilitati noi si multe altele. Cu atatea lucruri noi pe care le intalnesti, te poti simti in egala masura entuziasmat dar si putin nervos. Desi enstuziasmul si nervozitatea sunt normale ca si prima impresie despre prima zi de munca, este ceva ce totusi nu iti doresti. In zilele noastre totul, de la tinuta pana la comportament, trebuie sa creeze o impresie favorabila.

Cum sa faci in asa fel incat prima zi de munca sa fie perfecta

1. Fa-ti temele: Tine-te la curent cu tot ceea ce tine de domeniul in care lucrezi. Pregatirea se va dovedi folositoare, mai ales in cazul in care angajatorul va dori sa iti testeze competentele in domeniu. Asadar citeste si ajuta-te si de internet si orice alta sursa de informatie pentru documentare.

2. Odihneste-te: Un somn de 7-8 ore este esential pentru corp si minte. Somnul ne reimprospateaza fortele si ne pregateste pentru ziua de munca urmatoare. In prima zi trebuie sa arati foarte bine, iar somnul te va ajuta.

3. Ia un mic dejun bogat si sanatos. Nimic nu se compara cu frustrarea simtita pe stomacul gol. Adesea trebuie sa fim mai concentrati la munca din prima zi, de aceea este recomandat un mic dejun sanatos care sa ne mentina energia la un nivel ridicat.

4. Tinuta: Modul cum te imbraci spune multe despre tine, asadar trebuie sa acorzi foarte mare atentie acestui aspect. Imbraca-te conform cu cerintele noului loc de munca, iar daca inca nu cunosti codul de conduita privind imbracamintea, de preferat este sa adopti un stil mai formal decat unul casual.

5. Timpul: Fa un scop din a ajunge mai devreme, pentru a putea sa intri in legatura cu ceilalti. Vei crea o impresie proasta daca intarzii chiar din prima zi.

6. Pune intrebari: Cand vine vorba de chestii si nelamuriri legate de munca, fii atent in timpul instructajului si inlatura-ti toate dubiile punand intrebari privitoare la aspectele pe care nu le stapanesti bine. Va arata tuturor celorlalti ca stii sa comunici si ca esti interesat.

In loc sa o privesti ca pe o batalie pe care o ai de cucerit, priveste prima zi de munca precum o oportunitate de a cunoaste noi persoane. Fii calm, prietenos, si cat de curand vei privi locul de munca precum o a doua casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *