spuma gelspuma gel

Alegerea produsului potrivit pentru aranjarea parului depinde de mai multi factori. Exista o multime de astfel de produse: creme, geluri, spuma, fixative, ceara etc. Fiecare tip de par este unic si prin urmare necesita un anume produs sau combinatie de produse pentru ingrijire. Unul din cele mai utilizate produse este gelul de par. La concurenta cu acesta se afla spuma modelatoare pentru aranjarea parului, cu toate acestea efectele pe care le au fiecare asupra parului sunt diferite.

Folosit preponderenta de barbati, gelul de par este recomandat atat pentru parul scurt cat si cel mai lung. De preferat este sa fie folosit la un par scurt, este mai usor de modelat, de aceea este si preferat de barbati. Spuma modelatoare poate fi folosita de asemenea atat pentru par lung cat si scurt, dar are efecte mai vizibile asupra parului lung, unde gelul de par da gres. Gelul ingreuneaza parul, in timp ce spuma ii confera volum. De aceea spuma este recomandata pentru parul mai moale si fin.

Gelul de par este folosit pentru aspectul de par umed pe care il lasa. Este ideal pentru petreceri formale, cand vrei ca parul sa iti arate bine ore intregi. Spuma, pe de alta parte, iti ofera si ea multe posibilitati de modelare. Lasa parul cu un aspect srtalucitor, iar look-ul realizat este foarte aproape de unul natural. Ideala pentru adaugat volum parului, se poate folosi cu succes si pentru par mai lung.

Pentru folosire cat mai eficienta, gelul de par trebuie aplicat de la radacina spre varfuri; adesea gelul de par se foloseste pe parul ud pentru a-l putea modela in orice fel dorit. Poate fi folosit si pe parul uscat, fiind ideal pentru realizarea tepilor. Daca inca parul are o lungime mai mare si efectul dorit este diferit, se aplica spuma, tot de la radacina spre varfuri,  pe parul umed sau uscat, pentru a conferi volum sau o aranjare aparte a coafurii.

Nu exista un produs perfect pentru ingrijirea si modelarea parului. Totul depinde de nevoile fiecaruia. Pentru un aspect umed si de durata, veti folosi un gel de par puternic, iar pentru mai mult volum se va folosi spuma.

De admin