Stari de Spirit

Prea credinciosii din feed-ul tau de noutati de la Facebook, vor sa iti strice dispozitiva. O echipa de oameni de stiinta sociali de la universitatea Cornell, Universitatea din California, Sna Francisco si Facebook, a lansat un studiu detaliind cum emotiile tale ce sunt exprimate prin post-uri si actualizari ale statusului, pot sa se raspandeasca pana la prietenii tai.

Echipa a ales intamplator 689.003 din cei 1.3 miliarde de utilizatori in total al Facebook-ului si le-au manipulat feed-urile de noutati. Unele au experimentat o cantitate redusa de stiri pozitive pe feed-urile lor, in timp ce altii au experimentat o cantitate redusa de stiri negative.

Utilizatorii cu stiri pozitive reduse au inceput sa foloseasca cuvinte mai negative, iar utilizatorii cu stiri negative reduse au folosit cuvinte mai pozitive, potrivit lui Jeff Hancock, un profesor de la Colegiul Cornell de Agricultura si Stiinta a Vietii si codirectorul a laboratorului sau Social Media.

In aditie cu efectul contagiune, echipa a scos in evidenta un efect de retragere, unde oamenii expusi la posturi emotionale mai putine tind sa posteze actualizari mai putin semnificative.

Hancock a spus intr-o declaratie ca aceasta observatie si faptul ca oamenii au fost mai pozitiv emotionali in raspuns la actualizari de emotii pozitive din partea prietenilor sai, stand in contrast cu teoriile care sugereaza ca afisarea de posturi pozitive ale prietenilor de pe Facebook ne pot afecta cumva negativ. De fapt acesta este rezultatul atunci cand oamenii sunt mai putini expusi la continut pozitiv.

Experimentele anterioare au sugerat ca contagiunea emotionala a fost aplicabila in situatii din viata reala, cum ca daca ai interactiona cu o persoana extrem de fericita vei deveni si tu mai fericit. Studiul Cornell sugereaza ca, contagiunea se aplica de asemenea si oamenilor expusi la emotii, nu numai celor care experimenteaza o interactiune.

Potrivit raportului, 4 milioane de cuvinte folosite de utilizatorii Facebook au fost pozitive si 1.8 milioane au fost negative.

 

De admin

Un comentariu la „Starea ta de spirit afecteaza prietenii de pe Facebook”
  1. Asta in situatia in care exprimi tot ceea ce simti, ceea ce nu mi se pare deloc in regula. E bine cateodata sa fii mai rezervat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *