Incerci sa gasesti ceva anume. Viziunea iti este distorsionata iar mainile le simti amortite. Auzi o multime de sunete ciudate si puternice, si ai impresia ca un om se holbeaza la tine insistent. In cateva secunde, aceasta senzatie trece, pentru ca te-ai decis sa iti dai jos castile de pe cap.

Nu suferi de dementa, ci pur si simplu ai experimentat simptomele acestei boli degenerative cu ajutorul castilor Mobile Virtual Dementia Tour, care ofera o experienta unica prin faptul ca foloseste anumite elemente cheie ale oamenilor, denaturand modul de perceptie al acestora atat de tare, incat poate da nastere unor simptome asemanatoare cu dementa. Specialistii sustin ca acest aparat, marca Training2Care are posibilitatea de a educa publicul cu privire la viata traita cu dementa.

Educatia este esentiala. In prezent, o multime de oameni traiesc cu dementa- boala ce se caracterizeaza prin pierderi de memorie si dificultati de gandire dar si de vorbire. Boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa si, se estimeaza ca pana o 2025, numarul celor care sufera de aceasta boala se va dubla.

Experienta Mobile Virtual Dementia Tour

Astfel, inainte de a incepe aceasta experienta tech, utilizatorul primeste o pereche de manusi, ochelari negri dar si casti. In acest sens, manusile elimina sentimentul tactil. Ochelarii negri imita vederea incetosata a oamenilor care sufera de aceasta boala, din cauza pierderii elasticitatii din cristalin. Castile sunt prezente pentru a reproduce o serie de sunete auzite numai de cel care sufera de dementa- contrar credintelor populare, se pare ca pacientii cu aceasta boala nu isi pierd auzul; de fapt, ei aud chiar mai bine decat cei normali. Cu toate acestea, dementii nu au capacitatea de a face diferenta dintre sunetele reale si cele fictive.

Viata unui pacient ce sufera de demnta este haotica. Insa, castile ofera sansa oamenilor sanatosi sa experimenteze o senzatie similara cu dementa, una chiar foarte terifianta.  Creatorul castilor, PK Beville, in varsta de 62 de ani, sustine ca acest tur va contribui la imbunatatirea serviciilor de ingrijire a persoanelor care sufera de aceasta boala, oferindu-se ingrijiri profesionale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *