Proiecte

Lucrez in dezvoltarea de software, un camp infam pentru furnizarea majoritatii vaste de proiecte peste buget. Aceasta problema nu este limitata doar la proiectele software, de fapt, majoritatea proiectelor sunt livrate tarziu si peste buget. De ce se intampla acest lucru? Raspunsul este simplu, o slaba planuire a proiectului.

Cum poti sa te asiguri ca proiectele tale, atat personale, cat si cele de afacere sunt livrate la timp si in buget? Cum inveti sa anticipezi obstacolele, identifici scopuri exacte si planuiesti succes?

Organizeaza-ti gandurile. Ai o idee generala pentru un proiect, dar nu esti sigur despre anumite lucruri. Organizeaza-ti ideile si extinde-ti ideea pentru a include detalii. Folosesc harta mintii pentru a organiza si extinde ideile, fiindca il fac usor pentru mine pentru a impartasi gandurile cu altii si din cauza ca au o unealta organizationala foarte flexibila.

Defineste-ti obiective clare. Acest lucru suna evident, dar sunt un numar mare de oameni care au o idee si stau jos incepand un proiect fara o idee clara in ceea ce vor sa realizeze defapt.

Dezvolta obiective masurabile, specifice, cum ar fi dezvoltarea unui sistem de conturi ce va oferi automat salariile si vor reduce procesarea salariilor cu 30 la %.

Fa-ti temele acasa. Poate te gandesti ca esti prima persoana care a venit cu o solutie la o anumita problema, insa esti sigur? Exista o solutie existenta ce ar putea sa ti se potriveasca nevoilor? Exista unele componente pentru proiectele tale care pot fi inlocuite cu solutii ieftine?

Gaseste raspunsul la aceste intrebari inainte de a face ceva. Daca produci o noua masina, nu incepe reinventand roata, incorporeaza solutii existente in proiecte in care se poate aplica.

Construieste un plan de executie clar.

Inainte sa incepi sa lucrezi la un proiect trebuie sa determini cum vei executa proiectul. De unde vei incepe? Iti atribui scopuri prima data? Construiesti o echipa prima data? Incepi sa construiesti o casa desenand-o pe foaie intai, nu punand o fundatie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *