In spatiile industriale se lucreaza la cea mai mare precizie pentru a nu aparea erori, de aceea pe un santier trebuie sa existe tot felul de cantare electronice, care sa sustina diferite greutati si care sa fie potrivite oricarui tip de obiect ce trebuie cantarit. Pe un site ce se ocupa cu cantare industriale veti vedea ca acestea sunt de mai multe tipuri: cantare auto beton, relocabile, metalice, mici, cantare pe axa, platforme industriale, cantare de carlig, cantare pentru dozare, si lista poate continua. Ele sunt facute pentru a cantari tipuri diferite de materii prime sau finite, de exemplu cantarele auto sunt facute dupa un sistem mult mai complex deoarece trebuie sa sustina o greutate mult mai mare, pe cand cantarele de carlig pot suporta doar pana la cateva zeci de tone. Si totusi, de ce este nevoie de atatea cantare?

Cand se lucreaza la construirea unei cladiri, de exemplu, trebuie urmat un plan strict pentru ca aceasta sa nu iasa stramba, ca unii pereti sa nu iasa mai grosi, si asa mai departe. Pentru asta se foloseste o anumita cantitate dintr-un material, care reiese dupa efectuarea mai multor calcule, care urmeaza sa fie folosita. Pana si utilajele trebuie construite deoarece nu se stie in ce spatii sun puse sa actioneze, si este important ca pamantul de sub ele sa fie suficient de rezistent. Dar acum vom reveni la materialele de costructii si cantarirea lor. Exista anumite materiale ce nu pot fi cantarite pe un cantar industrial deoarece sunt greu de ridicat si, astfel, greu de pozitionat. Pentru asta este foarte important ca pe un santier sa existe cantare de carlig.

Cantarele de carlig se folosesc in special pentru a cantari cantitatile din butoaie, cum ar fi betonul sau alte materiale finite. Mecanismul lor este unul destul de simplu, ele sunt niste cantare cu afisaj LED rosu cu carcase de aluminiu vopsite in camp electrostatic, acumulatori de 6 V, tip de operare pana la 100 de ore, suprasarcina de 200% si suprasarcina limita de 500%, si pot fi utilizate si in interior. Ele pot cantari pana la 7000 kg iar greutatea lor ajunge undeva pana la 30 kg. Ele trebuie manuite de o macara sau un astfel de utilaj care sa permita ridicarea, si sunt utile si pentru altfel de materiale pentru ca se bazeaza pe un sistem usor.

Intr-un spatiu industrial, pe langa cantarele speciale pentru cantarirea utilajelor si cele profesionale, trebuie neaparat sa se afle si un cantar de carlig.

De admin